Υλικά
800 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς χτυπήματα
2 κρόκοι από μεγάλα αβγά
60 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
30 γρ. πούδρα αμυγδάλου
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κρέμα γάλακτος
Eκτέλεση
- Πλένουμε καλά, στεγνώνουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση
αφαιρώντας το κουκούτσι.
- Βουτυρώνουμε ταψάκι 22 εκ.
- Αραδιάζουμε τα βερίκοκα σφιχτά μεταξύ τους, με τη φλούδα να ακουμπάει στο ταψάκι.
- Σε μπολ βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι , τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αμύγδαλο και την κρέμα,
τα χτυπάμε με σύρμα και περιχύνουμε τα βερίκοκα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, στις αντιστάσεις για 30'.
- Σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη άχνη και κρέμα
*από : http://www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου