Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εκμεταλλευτείτε το πιο γλυκό φρούτο της εποχής και φτιάξτε μια υπέροχη πίτα με βερίκοκα....Καλοκαιρινή γεύση που θα σας ενθουσιάσει!



Pita_rodakino_0038


Υλικά


800 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς χτυπήματα
2 κρόκοι από μεγάλα αβγά
60 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
30 γρ. πούδρα αμυγδάλου
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

    Για το σερβίρισμα
    ζάχαρη άχνη
    κρέμα γάλακτος

Eκτέλεση

- Πλένουμε καλά, στεγνώνουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση 
αφαιρώντας το κουκούτσι. 
- Βουτυρώνουμε ταψάκι 22 εκ. 
- Αραδιάζουμε τα βερίκοκα σφιχτά μεταξύ τους, με τη φλούδα να ακουμπάει στο ταψάκι. 
- Σε μπολ βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι , τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αμύγδαλο και την κρέμα, 
  τα χτυπάμε με σύρμα και περιχύνουμε τα βερίκοκα. 
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, στις αντιστάσεις για 30'. 
- Σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη άχνη και κρέμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου