Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Φτιάξτε μια υγιεινή μακαρονάδα χωριάτικη!





Υλικά:

1 κιλό λαζάνια ή σπαγγέτι ή βίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
200 γρ. ντοματάκια κομμένα στην μέση
200 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
200 γρ. φέτα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ή ξερό βασιλικό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία 

- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. 
- Προσθέτουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια. 
- Ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε για 2′. 
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στην μέση και την τριμμένη ντομάτα.  
- Βάζουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, κάπαρη 
και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. 
- Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα. 
- Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε καλά. 
- Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου