Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σουφλέ με κολοκυθάκια και γιαούρτι! Ενα σουφλέ σκέτος αφρός


 



Θα χρειαστούμε: 
1 κιλό κολοκυθάκια 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
3/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο 
1/4 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο 
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
250 γρ. φέτα 
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
λίγο πιπεράκι 
Επιπλέον 
λίγο έξτρα σιμιγδάλι για το πασπάλισμα 
Στην πράξη: 
Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το πολτοποιούμε. 
Χοντροτρίβουμε την φέτα. 
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη. Τα στύβουμε πολύ καλά, να αποβάλλουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται. 
Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. 
Αλάτι δεν βάζω λόγω της φέτας, αν όμως θέλετε, προσθέστε λίγο αλατάκι. 
Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους. 
Αδειάζουμε εκεί το μείγμα με τα κολοκυθάκια. 
Ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, για 40-50 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο σας) 
Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε εύκολα σε κομμάτια και να το σερβίρουμε. 


Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου