Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ {ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ}


Λαζάνια με λαχανικά και κρέμα τυριού

*ΣΥΝΤΑΓΗ 1- ΑΠΟ: chefonair.gr


ΥΛΙΚΑ :
  • 10 λαζάνια
  • 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. κατικι 
  • ½ ματσ. μαιντανό
  • ½ ματσ. κολίανδρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 σταγ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι & πιπέρι


EKTEΛΕΣΗ :
Βράζουμε τα λαζάνια ελάχιστα, μέχρι να μαλακώσουν. 
Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο να μην κολλήσουν.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι
με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο.
Φτιάχνουμε μια κρέμα τυριού ανακατεύοντας σε ένα μπολ μασκαρπόνε, κατίκι Δομοκού, ψιλοκομμένο μαιντανό και κόλιανδρο. Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και 2-3 σταγόνες λεμόνι.

-Σε ένα πιρέξ απλώνουμε φύλλα από λαζάνια, έτσι ώστε το ένα να ακουμπάει 
λίγο πάνω στο άλλο. 
-Πάνω τους απλώνουμε το μίγμα απο κρέμα τυριού. 
-Πάνω από αυτό, απλώνουμε φέτες από τα ψητά κολοκυθάκια και πάνω από αυτό 
φέτες από ζαμπόν. 
-Κλείνουμε με λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί.
-Καλύπτουμε το φαγητό με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, 
για να σφίξουν τα τυριά.  

*Όταν κρυώσουν τα λαζάνια τα κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε. 

Τρώγονται κρύα και είναι ένα ιδανικό φαγητό για μπουφέ!
-------------------------------------------------------------*-----------------------------------------------------------------

ΣΥΝΤΑΓΗ 2 - ΑΠΟ : http://www.womenonly.gr

Υλικά
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
  • 3 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 800 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Για την κρέμα τυριού
  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κατίκι
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Τοποθετούμε μέσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές κομμένες σε τετραγωνάκια και τα πράσα μαζί με το ελαιόλαδο. 
-Τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. 

-Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: 
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 

-Στο τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. 
-Αναμειγνύουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα ντομάτας. 

-Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: 
Γυρνάμε σε κατσαρόλα το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. 
Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. 
Τέλος, προσθέτουμε το κατίκι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. 

-Βάζουμε μία κουταλιά σάλτσα σε πυρέξ αλειμμένο με λάδι, στρώνουμε τα λαζάνια και συνεχίζουμε με τα λαχανικά και την τριμμένη γραβιέρα. 
Τελειώνουμε την πρώτη στρώση με 3 κουταλιές σούπας κρέμα τυριού. 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, τελειώνοντας με λαζάνια. 
Βάζουμε στο τέλος την υπόλοιπη κρέμα τυριού. 
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 
για 45 λεπτά περίπου στους 180°C.


                                                .... καί καλή όρεξη ....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου