Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Γιάννης Αντετοκούνμπο του Φιλαθλητικού - *NBA {αφιέρωμα}


NBA: 15ος ο Αντετοκούμπο (videos+photos) | onsports.gr

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς στη 15η θέση του φετινού ντραφτ, ενώ την πρωτιά πήρε ο Καναδός Άντονι Μπένετ.


*η πληροφορία καί λεπτομέρειες ΕΔΩ: http://www.onsports.gr




Αποκάλυψη: Νιγηριανός ο Αντετοκούμπο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το παγκόσμιο μπάσκετ μαθαίνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! 
Ο 18χρονος μπασκετμπολίστας, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε ελληνικό διαβατήριο και αγωνίζεται με την Εθνική U20 (Νέων Ανδρών), περιμένει τα ξημερώματα της Παρασκευής να ακούσει το όνομα του μεταξύ των πρώτων επιλογών στο Draft 2013 και να φθάσει εκεί που ονειρευόταν από παιδάκι. 
Εκεί που έβλεπε τη διέξοδο για μια καλύτερη ζωή για τον ίδιο αλλά και για την 7μελή οικογένεια του, που έλκει τις ρίζες της από τη Νιγηρία. Οι αναλυτές και οι scouters που έχουν κάνει την τελευταία σεζόν απόβαση στο μικρό γήπεδο του Ζωγράφου, εκτιμούν οτι τα τρομακτικά αθλητικά προσόντα του Γιαννάκη προορίζουν τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού για το ΝΒΑ. 

«Η πείνα για μια καλύτερη ζωή μπορεί να σε οδηγήσει στο ΝΒΑ», είναι ο τίτλος του άρθρου των New York Times που παρουσίασαν έναν εντυπωσιακό και εκτενές αφιέρωμα στον έλληνα παίκτη. Έλληνας όχι μόνο γιατί πήρε επιτελούς το ελληνικό διαβατήριο, αλλά γιατί γεννήθηκε εδώ, τελείωσε το σχολείο εδώ και κυρίως γιατί αισθάνεται Έλληνας. Άλλωστε για αυτό ένιωσε την ανάγκη την 25η Μαρτίου, να είναι ο σημαιοφόρος του Φιλαθλητικού στην παρέλαση στον Δήμο Ζωγράφου, παρότι οι σύλλογοι παρελαύνουν μόνο με τις Ακαδημίες τους....[...]
«Μερικές φορές το ψυγείο μας στο σπίτι ήταν εντελώς άδειο. Ήταν ημέρες που δεν κατορθώναμε να πουλήσαμε την πραμάτεια μας και έτσι δεν εξασφαλίζαμε χρήματα ούτε καν για το φαγητό μας» είπε στον Αμερικανό δημοσιογράφο ο Γιαννάκης, ο οποίος του εξήγησε πως «τις καλές ημέρες οι εισπράξεις μας ήταν απλά αρκετές για να καλύψουμε το ενοίκιο του σπιτιού, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και να πάρουμε λίγο το φαϊ μας». 

-Σημαντική βοήθεια, γράφουν οι NY Times στην οικογένεια πρόσφερε ο Φιλαθλητικός και ο προπονητής μπάσκετ, Σπύρος Βελινιάτης που ήταν εκείνος ο οποίος έπεισε τον Γιάννη και τον Θανάση να ασχοληθούν με το μπάσκετ. «Αν βρεθείς μπροστά στον Μότσαρτ και είναι πεινασμένος γιατί δεν έχει να φάει τι θα του δίνατε; Έχετε δίλημμα; Η απάντηση είναι πως δεν θα του δίνατε ένα βιολί, αλλά ένα καρβέλι ψωμί» είπε στην αμερικανική εφημερίδα ο προπονητής που άνοιξε το δρόμο στο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ πριν από σχεδόν πέντε χρόνια. 

-To δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πληροφορίες για το συμβόλαιο που έχει υπογράψει 
εδώ και μήνες ο 18χρονος με την Σαραγόσα, σημειώνοντας οτι είναι 4ετες, έχει κάθε καλοκαίρι, 
ακόμη και το εφετινό, buy out για ομάδες ΝΒΑ και Euroleague, 
και του εξασφαλίζει 325.000 δολάρια (250.000€) 
για τα πρώτα τρία χρόνια.... [...]
Στην ισπανική πόλη, αλλά και οπουδήποτε αλλού εκτός Ελλάδας βρίσκεται το μέλλον του 
ο Γιαννάκης θα πάρει μαζί του την οικογένεια του ... [....] 
ΕΔΩ:  http://www.tanea.gr

Αντετοκούνμπο: Η συγκινητική ιστορία του μετανάστη που πάλευε να επιβιώσει στη χώρα μας και τώρα κατακτά τα ντραφτς του NBA [εικόνες]



Το νέο του διαβατήριο γράφει ότι είναι Ελληνας. 
Ο Γιάννης Αντεντοκούντο είναι 18 ετών, πάλεψε πολύ στο δρόμο ως Νιγηριανός μετανάστης, πείνασε, μα μια πορτοκαλί μπάλα του άλλαξε τη ζωή. 
Οι New York Times γράφουν ότι ίσως αυτός είναι ο νέος αστέρας του NBA.
Μεταφράζουμε από το μακροσκελές αφιέρωμα:
«Εζησε μια δύσκολη ζωή, όπως όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Αθήνα. 
Εχει οκτώ αδέλφια. Μιλάει άπταιστα τα ελληνικά, τελείωσε το σχολείο και πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Ελληνας. Πουλούσε διάφορα προϊόντα στους δρόμους, άλλαζε πολλά σπίτια- υπόγεια μέχρι που μια μικρή ομάδα του πρότεινε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Εκείνος προτιμούσε το ποδόσφαιρο. 
Ο προπονητής του Φιλαθλητικού Σπύρος Βεληνιάτης του πρόσφερε ένα όνειρο. Κι ένα καρβέλι ψωμί.

Και πλέον οι σκάουτερς του NBA συρρέουν στην Ελλάδα για να διαπιστώσουν το σπάνιο ταλέντο του. 
Αν περάσει από τα drafts (δοκιμαστικά) προφανώς και δεν θα πάει στην Ισπανία όπου έχει υπογράψει, στη Σαραγόσα. Τον θέλουν το Τορόντο, το Χιούστον, η Οκλαχόμα, η Ατλάντα. 
Ακόμα κι ο πρόεδρος των Σέλτικς τον είδε να παίζει σε ένα ματς με το Βόλο το Μάρτιο. 
Είχε 19 πόντους, εννιά ριμπάουντ και δύο σπασίματα.
Το συμβόλαιο του με την Σαραγόσα αξίζει 325.000 δολάρια για μια τριετία

http://www.iefimerida.gr



------------------------------------------------------------------->

Αποκάλυψη: Νιγηριανός ο Αντετοκούμπο!

Αποκάλυψη: Νιγηριανός ο Αντετοκούμπο!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο παίρνει διαβατήριο Νιγηρίας! Τι δηλώνει ο Γιάννης Ιωαννίδης και γιατί χάνεται για το ελληνικό μπάσκετ.


Η αδυναμία της Πολιτείας να του χορηγήσει ελληνικό διαβατήριο, η Σαραγόσα και το ΝΒΑ, αναγκάζουν τον ταλαντούχο μπασκετμπολίστα να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες στη Νιγηριανή πρεσβεία. Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.
Το πρώτο ενδιαφέρον για την πλήρη "ελληνοποίηση" των αδελφών Αντετοκούμπο, ξεκίνησε πριν από δύο καλοκαίρια, όταν ο πρεσβύτερος (21 ετών σήμερα), ο Θανάσης, κλήθηκε στην Εθνική Νέων. Συμμετείχε στην προετοιμασία αλλά επειδή δεν είχε διαβατήριο και δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, δεν έπαιξε ποτέ σε κανένα επίσημο ή φιλικό παιχνίδι. Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν.... [...]

*ολόκληρο το άρθρο
ΕΔΩ : http://www.gazzetta.gr


--------------------------------------------------------->

Τα «διαμάντια» από τη Νιγηρία αγωνίζονται να γίνουν Ελληνες




Η οικογένεια Αντετοκούμπο. Ο Θανάσης, ένας φίλος των παιδιών, ο Κώστας, ο μπαμπάς Τσαρλς, ο μικρός Αλέξανδρος, η μαμά Βερόνικα και ο Γιάννης, ο οποίος κράτησε την ελληνική σημαία στην πρόσφατη παρέλασ

Η οικογένεια Αντετοκούμπο. 
Ο Θανάσης, ένας φίλος των παιδιών, 
ο Κώστας,ο μπαμπάς Τσαρλς, ο μικρός Αλέξανδρος, 
η μαμά Βερόνικα 
και ο Γιάννης, ο οποίος κράτησε την ελληνική σημαία 
στην πρόσφατη παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Τα «διαμάντια» από τη Νιγηρία αγωνίζονται να γίνουν Ελληνες






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου