Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 6 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες ή 1 ½ κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κουτί νερό
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 σφ. καλούα
Για την καραμέλα:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές νερό
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Πρώτα ετοιμάζουμε την καραμέλα: 
σε βαρύ τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και μόλις η ζάχαρη ζεσταθεί 
ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. 
Το λεμόνι βοηθάει να μην ζαχαρώσει. 
Ανακατεύουμε πολύ λίγο, επίσης για να μην ζαχαρώσει η καραμέλα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτά μέχρι να σκουρύνει και να πάρει το χρώμα του μελιού. 
Την μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια  (βάζουμε μπόλικη) και με κυκλικές κινήσεις φροντίζουμε να καλυφθούν και τα τοιχώματα τους με την καραμέλα. 
Εν τω μεταξύ η καραμέλα πήζει.

*Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα: 
ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και τη ζάχαρη. 
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα 
τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομμάτια. 
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. 
Χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ τα αυγά και ρίχνουμε 
το ζεστό σοκολατένιο γάλα και *1 σφηνάκι καλούα. 
Χτυπάμε καλά.
Μοιράζετε το μίγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με νερό, 
τόσο όσο να φτάνει στα 2/3 του ύψους τους. 
Θα ψήσουμε δηλαδή σε μπεν μαρί. 
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο 
και ψήνετε 45-55 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.
Δοκιμάζουμε  βυθίζοντας στις κρέμες ένα μαχαίρι, όπως κάνουμε στα κέικ. 
Αν βγει καθαρό είναι έτοιμες. 
Όταν κρυώσουν τις αφήνουμε στο ψυγείο 7-8 ώρες τουλάχιστον. 
Όσο περισσότερο μείνουν οι κρέμες στο ψυγείο, τόσο περισσότερη καραμέλα
θα ξεκολλήσει από τις φόρμες. 
Το ιδανικό είναι να μείνουν στο ψυγείο 24 ώρες. 
Αναποδογυρίζουμε τις κρέμες στα πιάτα και σερβίρουμε.
 Για να βγουν πιο εύκολα από τα φορμάκια τους μπορούμε να τις βοηθήσουμε 
βυθίζοντας ένα μυτερο μαχαίρι γύρω γύρω από τα τοιχώματα.

chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου