Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΠΑΤΡΑ: Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο




Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα του Μεγάρου Λόγου & Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου)  στην Πάτρα και ώρες  18.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση με θέμα: «Μικροί καπεταναίοι με ασφάλεια, στου Διαδικτύου τ’ ακρογιάλια».

Στόχος της  εκδήλωσης είναι  η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής δράσης με θέμα: «Ενημέρωση  των μαθητών για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο», που έγινε κατά τη διάρκεια των δύο σχολικών ετών 2011-2013,  από την Εθελοντική Ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί  Εν… τάξη», και αφορούσε  μαθητές αλλά και γονείς.

Ενημερώθηκαν περίπου  750 μαθητές/τριες 16 δημοτικών σχολείων του Δήμου Πατρέων και της ευρύτερης περιοχής (56ο, 46ο, 14ο, 45ο, 42ο, 1ο, 65ο, 17ο, 15ο, 36ο, 62ο Πατρών, 2ο Οβρυάς, Α. Αλισσού, Ελ. Αναγέννησης και Καλλικώμου - Ηλείας) .
Παράλληλα με την εκδήλωση θα  υπάρχει έκθεση αφισών, με τις διαδικτυακές ιστορίες  που επιμελήθηκαν οι μικροί μας φίλοι απ’ όλα τα σχολεία που πήραν μέρος στη δράση. Στο τέλος της εκδήλωσης θα βραβευτούν τα σχολεία με τις καλύτερες αφίσες.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: 
η κα Σακοβέλη Πηνελόπη, Υπεύθυνη Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Π.Ε. Ν. Αχαΐας, η κα Κοντονή Κανέλλα Κοινωνική Λειτουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας , η κα Περικλέους Ελένη Κοινωνική Λειτουργός στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΝΟΣΤΟΣ» &μέλος της ομάδας των <Κοινωνικών Λειτουργών Εν…τάξη> , ο κος Μέντης Μανόλης Κοινωνικός Λειτουργός στο ΠΓΝΠ «Παναγιά η Βοήθεια» Υποψήφιος Διδάκτορας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας  και ο κος Κορμάς Γεώργιος Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και συντονιστής του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ».

 Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κα Κοντονή Κανέλλα, Κοινωνική Λειτουργός –Υπεύθυνη στο Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας & μέλος της ομάδας των <Κοινωνικών Λειτουργών Εν… τάξη>.

Η Εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την εθελοντική ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί Εν… τάξη», το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας και  το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ», που αφορά την κατάρτιση επαγγελματιών για την αποφυγή του εθισμού από το Διαδίκτυο των παιδιών & εφήβων. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου