Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Οι μαρινάδες γενικότερα αποτελούν έναν έξυπνο τρόπο να δώσετε γεύση και μαλακή υφή στα ψητά σας. -- Μαρινάδα για κοτόπουλο



Υλικά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη, ή 2 κουταλιές της σούπας ξερή

Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
2 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε μαζί όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
Βυθίζουμε στο μίγμα τα φιλέτα ή τα κομμάτια του κοτόπουλου ώστε να καλύπτονται, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 4-8 ώρες.
Ψήνουμε το κοτόπουλο σε ψηστιέρα ή barbeque χωρίς να το ξεπλύνουμε από τη μαρινάδα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου