Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οι μυκητιάσεις είναι πολύ πιο συχνές τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που μπορεί να προσβάλουν το ανθρώπινο σώμα....




Οι λοιμώξεις που προκαλούν δεν απειλούν τη ζωή του ανθρώπου, εκτός αν το αμυντικό του σύστημα είναι ελαττωματικό, όπως σε αρρώστους με AIDS. Οι λοιμώξεις αυτές παρά το γεγονός ότι δεν είναι σοβαρές, εντούτοις μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν πάρα πολύ, γι` αυτό η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία θα μας γλιτώσει από πιθανή ταλαιπωρία. Υπάρχουν πολλά είδη μυκήτων που το καθένα προτιμά να προσβάλει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος μας. 
Η πιο γνωστή μυκητιασική λοίμωξη είναι 
η επιδερμοφυτία των μεσοδακτύλιων πτυχών ή όπως όλοι την ξέρετε Athlete`s foot. Oφείλεται σε μόλυνση είτε με candida είτε με δερματόφυτο. 



Για να προσβάλουν οι μύκητες το δέρμα και να αναπτυχθεί μυκητίαση, αφενός απαιτείται θερμότητα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη των μυκήτων, αφετέρου μεγάλη εφίδρωση.
Οι δερματικές θερινές μυκητιάσεις μπορούν να χωριστούν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, αναλόγως με τους μύκητες που τις προκαλούν: 
  • σε αυτές που οφείλονται σε δερματόφυτα
  • στην ποικιλόχρου πιτυρίαση και 
  • στις μυκητιάσεις από candida (μονίλια).
Απλές καθημερινές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην εμφάνιση του μύκητα όπως η έκθεση με γυμνά πόδια σε κοινόχρηστους χώρους (γυμναστήρια, πισίνες, δωμάτια ξενοδοχείων). Υπάρχουν όμως  κι άλλες αιτίες υπεύθυνες για τους μύκητες στα πόδια όπως η εφίδρωση των ποδιών, η ζέστη, η υγρασία αλλά και τα ζώα καθώς ορισμένοι μύκητες μπορούν να μεταδοθούν από την επαφή με ένα ζώο, ακόμα κι οι κάλτσες από συνθετικό υλικό μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του οργανισμού.
                            
Ποια τα συμπτώματα για τους μύκητες στα πόδια;
Οι  μύκητες στα πόδια  έχουν διάφορα συμπτώματα που βοηθούν στην αναγνώριση τους όπως:  ....[...]http://medlabgr.blogspot.gr
Τι να αποφύγετε: 

  • Μην βάζετε οινόπνευμα ή Betadine απευθείας στο σημείοπου αντιμετωπίζει μυκητίασηΘα προκαλέσουν πολύ έντονο ερεθισμόισχυρό κνησμό (φαγούραπου δύσκολαθα αντισταθείτε να ξύσετε και το αποτέλεσμα θα είναι μετο ξύσιμο να επεκταθούν οι μύκητες σε γύρω περιοχέςτου δέρματος που προηγουμένως δεν ήταν μολυσμένες.Καλύτερα διαλύστε Betadine σε νερό κατά τη διάρκεια του ποδόλουτρου.
  • Μειώστε ή κόψτε εντελώς τη ζάχαρη από τη διατροφή σας
  • Η ζάχαρη αποτελεί τροφή για τους μύκητες.
  • Αλλάζετε κάθε μέρα ρούχα και εσώρουχαΑποφύγετε τα εσώρουχα και τα στενά ρούχα όταν δεν είναι απαραίτητα.
  • Αποφύγετε το βαρύ ντύσιμο που προκαλεί εφίδρωση.
  • Αποφύγετε τα κλειστά παπούτσια όσο περισσότερες ώρες της ημέρας μπορείτε.


Πρόληψη
Η καλή υγιεινή με καθημερινό πλύσιμο και συχνή αλλαγή καθαρών και σιδερωμένων εσωρούχων είναι σημαντική για την πρόληψη των μυκητιάσεων....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου