Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ομελέτα Ελβετική ... μια ομελέτα που γίνεται γρήγορα στο φούρνο!


recipe image

     Συστατικά :
  • 6 αυγά,
  • 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένο κύβους,
  • 3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες φετάκια.
  • 2 κουταλιές φυτίνη.
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένο.
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • 1 & 1 / 2 φλιτζάνι γάλα.
  • Λίγη πάπρικα.

    Οδηγίες :

  1. Βάζουμε την μία κουταλιά φυτίνη σε τηγάνι και ρίχνουμε όλα μαζί τα ψωμάκια. Όταν ξανθύνουν τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  2. Στην άλλη κουταλιά φυτίνη τηγανίζουμε με δυνατή φωτιά τις φετούλες της ντομάτας. Tις βάζουμε πάνω από τα ψωμάκια, αλατοπιπερώνουμε.
  3. Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνουμε επάνω. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πάπρικα.
  4. Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά περίπου η έως ότου ροδοκοκκινίσει

  • Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα!
  • Τα κρουτόν (Κομμάτια ψωμιού) τα βάζουμε όλα μαζί στο τηγάνι γιατί αν τα βάλουμε λίγα-λίγα θα χρειαστούν πολύ βούτυρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου