Συστατικά :
- 6 αυγά,
- 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένο κύβους,
- 3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες φετάκια.
- 2 κουταλιές φυτίνη.
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένο.
- Αλάτι, πιπέρι.
- 1 & 1 / 2 φλιτζάνι γάλα.
- Λίγη πάπρικα.
Οδηγίες :
- Βάζουμε την μία κουταλιά φυτίνη σε τηγάνι και ρίχνουμε όλα μαζί τα ψωμάκια. Όταν ξανθύνουν τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Στην άλλη κουταλιά φυτίνη τηγανίζουμε με δυνατή φωτιά τις φετούλες της ντομάτας. Tις βάζουμε πάνω από τα ψωμάκια, αλατοπιπερώνουμε.
- Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνουμε επάνω. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πάπρικα.
- Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά περίπου η έως ότου ροδοκοκκινίσει
- Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα!
- Τα κρουτόν (Κομμάτια ψωμιού) τα βάζουμε όλα μαζί στο τηγάνι γιατί αν τα βάλουμε λίγα-λίγα θα χρειαστούν πολύ βούτυρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου