Σελίδες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πύργος - Hλείας : "Ρήμαξαν" το κτήριο του Ινστιτούτου Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας


SOSIPOLIS

Θλίψη αποτροπιασμός και οργή!  
Οργή για τους βάνδαλους που δεν αρκέστηκαν να κλέψουν μόνον υλικά 
που μπορούν να μεταπωλήσουν σε μάντρες σιδερικών και χαλκού,
αλλά με εκδικητική μανία λεηλάτησαν για δεύτερη φορά το Ινστιτούτο του ΑΣΟ στην είσοδο του Πύργου, κατέστρεψαν και διέλυσαν  ότι υπήρχε στο εσωτερικό του, από γραφεία και παλιές προθήκες ως τους πίνακες και τις καρέκλες έσπασαν τα τζάμια, ξέσκισαν όλο το έντυπο υλικό που υπήρχε, κατέβασαν τις ψευδοροφές και τέλος χρησιμοποίησαν ως υπαίθριες τουαλέτες τα πατώματα του δεύτερου ορόφου στο κτήριο – στολίδι, που είχε ανακαινισθεί και παραδοθεί έτοιμο προς χρήση ως έδρα του Ινστιτούτου Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Μόλις στις αρχές του καλοκαιριού  του 2010, έγιναν «πανηγυρικά»  τα εγκαίνια του !

Οι πρώτες διαρρήξεις
Το κτήριο μετά την ανακαίνιση του,  και το εξοπλισμό του με όλα τα σύγχρονα μέσα έπιπλα κλπ (από  ηλεκτρονικούς υπολογιστές , βιβλιοθήκες ως κρεβάτια) κατάφερε να φιλοξενήσει μια και μοναδική εκδήλωση το προπερασμένο καλοκαίρι και έκτοτε παρέμεινε κλειστό.

Κάτι  η έλλειψη οικονομικών πόρων, η διοικητική μεταρρύθμιση  αλλά και ο αιφνίδιος θάνατος από την επάρατο του γάλλου καθηγητή προέδρου του Πιέρ Καρλιέρ,  το «Σωσίπολις», έμεινε στην απραξία . Ταυτόχρονα όμως  έμεινε και χωρίς  ασφάλεια.... [..] 


πηγή : http://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου