Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού και να ευεργετηθείτε από τα οφέλη του....




1. Πιείτε το χυμό του

Ο χυμός του καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα καθώς διαθέτει υπακτικές ιδιότητες. Ακόμη ο χυμός του πεπονιού συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής καθώς διαθέτει  μεγάλη περιεκτικότητα σε β-καροτένιο που μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι χρήσιμη στην καταπολέμηση πολλών δερματικών παθήσεων και της ακμής. 

2. Φτιάξτε γρανίτα

*Θα χρειαστείτε: Μισό κιλό πεπόνι, 250 ml νερό, 250 ml, αποβουτυρωμένο γάλα, λίγο παραπάνω από μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
Χτυπήστε για λίγο στο μπλέντερ το γάλα με το πεπόνι και τη ζάχαρη, στη συνέχεια ανακατέψτε με νερό το μείγμα. Βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη να παγώσει. Η ποσότητα αρκεί για 5 άτομα.

3. Κάντε το …σαλάτα

Το πεπόνι μπορείτε να το βάλετε στις σαλάτες σας, για παράδειγμα το πεπόνι ταιριάζει υπέροχα με μαρούλι. Αν δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα μπορείτε να φτιάξετε δροσερές φρουτοσαλάτες συνδυάζοντάς το με άλλα φρούτα π.χ. ροδάκινα, σταφύλια κτλ. Ψιλοκόψτε τα αγαπημένα σας φρούτα, ανακατέψτε τα και απολαύστε μια θρεπτική και δροσερή φρουτοσαλάτα.

4. Συνδυάστε το με γιαούρτι

Αν θέλετε κάτι άκρως δροσιστικό και θρεπτικό, δεν έχετε παρά να συνδυάσετε το πεπόνι με γιαούρτι. Ψιλοκόψτε μια φέτα πεπόνι και προσθέστε τα κομμάτια του φρούτου σε ένα μπολ με γιαούρτι. Με τον τρόπο αυτό θα αποκομίσετε διπλό όφελος, αφού εκτός από τα θρεπτικά συστατικά του πεπονιού, θα κερδίσετε και το ασβέστιο από το γιαούρτι.

5. Πεπόνι με προσούτο

Αν θέλετε μια πιο γκουρμέ πρόταση απολαύστε το πεπόνι σας με προσούτο. Κόψτε διαγώνια μια μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και ξεροψήστε τη. Βάλτε από πάνω μια κουταλιά από κάποιο κρεμώδες τυρί, μια μικρή φέτα προσούτο και λίγο πεπόνι.


η πληροφορία από :pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου