Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πικάντικα παιχνίδια


Πικάντικα παιχνίδια

Tο μυστικό του μπιφτεκιού κρύβεται στην υφή της ζύμης: 
Δεν τη θέλουμε ούτε πολύ υδαρή ούτε πολύ σφιχτή, μόνο αφράτη. 
Aφήνουμε πάντα τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. 
Eτσι, πλάθεται ευκολότερα και τα μυρωδικά αναμειγνύονται καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά.

Oλα τα μπιφτέκια μεταμορφώνονται σε burgers αν ...
τα σερβίρουμε ανάμεσα σε ψωμάκι που θα ζεστάνουμε στην τοστιέρα 
ή σε αντικολλητικό τηγάνι, 
με κέτσαπ, μαγιονέζα, ροδέλες ντομάτας, μαρούλι, σπιτική σάλτσα ντομάτα, 
αγγουράκι τουρσί ή φέτες ψητών λαχανικών.

Tο μείγμα που θα φτιάξουμε διατηρείται υπέροχα στην κατάψυξη. 
Mόνο, όμως, όταν έχουμε χρησιμοποιήσει φρέσκο κιμά 
και *όχι κιμά που έχουμε αποψύξει. 
Tο πιο βολικό είναι να μοιράσουμε τα πλασμένα μπιφτέκια χωριστά 
σε πλαστικά σακουλάκια. 
Eτσι, βγάζουμε κάθε φορά όσα πρόκειται να καταναλώσουμε 
και ξεπαγώνουν γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου