-Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και
σοτάρουμε 1 κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα μαζί
με μία μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο,
μέχρι να μαλακώσουν. -
-Προσθέτουμε 6 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα,
1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες, 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
και 75 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους ψιλοκομμένες.
-Mόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας κάππαρη,
μία χούφτα μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο και
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη, *αν δεν έχουμε βασιλικό.
http://www.thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου