Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σπαγγέτι με σάλτσα puttanesca


Ενας μαγειρικός κώδικας τιμής

-Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 
σοτάρουμε 1 κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα μαζί 
με μία μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο, 
μέχρι να μαλακώσουν. -

-Προσθέτουμε 6 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα, 
1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες, 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι 
και 75 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους ψιλοκομμένες. 
-Mόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. 

Στο τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας κάππαρη, 
μία χούφτα μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο και 
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη, *αν δεν έχουμε βασιλικό.

http://www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου