Σελίδες

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σαλάτα σκαρόλα σοταρισμένη με φέτα και καρύδια

Σαλάτα σκαρόλα σοταρισμένη με φέτα και καρύδια

Υλικά
-2 «κεφάλια» σκαρόλες
-1/4 φλιτζανιού ξίδι
-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
-10 καρύδια χοντροκομμένα
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-2 κουτ. σούπας λεμόνι
-1 κουτ. σούπας μέλι
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζουμε τις σκαρόλες ολόκληρες σε...
μπόλικο νερό με το 1/4 φλιτζανιού ξίδι 
για μία ώρα πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. 
Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. 
Τις κόβουμε κατά μήκος αφήνοντας λίγο από το κοτσάνι για να μην διαλυθούν. 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ρίχνουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε 
για 1 λεπτό και προσθέτουμε το μπούκοβο, το ξύσμα και τη σκαρόλα. 
Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά, ρίχνουμε το λεμόνι, 
ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. 
Προσθέτουμε τη φέτα, τα καρύδια και το μέλι, 
αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΣΗΜ.: Η σκαρόλα είναι κηπευτικό με απαλά κυματιστά φύλλα 
και πλούσια γεύση. 
Μοιάζει πολύ με τα αντίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου