Σελίδες

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

...τρώγονται και σκέτοι με σαλατούλα ,παγωμένη μπυρίτσα ,και είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα!! (συνταγή με λεπτομέρειες)


ΥΛΙΚΑ
- 5 Μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
*1 ματσάκι δυόσμο [κατά προτίμηση φρέσκο]
- 1 ματσάκι μαιντανό
- 4-5 κλωναράκια άνηθο
- 1 ματσάκι μαιντανό
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γραμ.φέτα τριμμένη με το χέρι
- 2 αβγά
- αλεύρι όσο....

πάρει μέσα το μίγμα μας ,
  σταματάμε εκεί που μπορούμε 
  να πλάσουμε κεφτέδες χωρίς να είναι σκληροί
- 4-5κουτ.σούπας ελαιόλαδο μέσα στο μίγμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε τρίψει και στίψει καλά τα κολοκυθάκια μας .
Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και βάζουμε όλα τα υλικά ,μαιντανό,δυόσμο,
άνηθο,αβγά,κρ​εμμυδάκια φρέσκα,κρεμμύδια ξερά,αλατοπίπερο ,
λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας,φέτα, και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τώρα και το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε 
[το χέρι εδώ κάνει πιό καλή δουλειά].
Σταματάμε μόλις δοκιμάσουμε και μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες ,
να μην είναι σφιχτοί.
Εχουμε βάλει σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο αλεύρι,
[να αποφεύγουμε και το πλύσιμο]και πλάθουμε κεφτέδες 
τους ετοιμάζουμε γύρω -γύρω από το αλεύρι βάζουμε το τηγάνι μας 
με μπόλικο λαδάκι να ζεσταθεί 
[προσοχή μην κάψει γιατί θα αρπάξουν αμέσως απ¨έξω]και αλευρώνουμε 
τους τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε ,δέν τους γυρνάμε αν 
δεν έχουν ψηθεί από την μία πλευρά γιατί θα διαλύσουν.
Τους βάζουμε για λίγο στο αποροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε!! 
Αν δεν βιάζεστε πολύ καλό είναι να ετοιμάζουμε το μίγμα και να αφήνουμε 
για λίγη ώρα να τραβήξουν τις μυρωδιές των ζαρζαβατικών ,
γίνονται πολύ νόστιμοι,κι αν σας περισσέψη υλικό μπορείτε να το βάλετε 
στο ψυγείο σε ένα τάπερ και να ξανατηγανίσετε την άλλη μέρα !!
*Ενα ματσάκι είναι περίπου 10 -12 κλωναράκια
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να μην κολλάνε στα χέρια μας οι κεφτέδες
- Τους πλάθετε και έχετε την βρύση να τρέχει λίγο νερό ,
κάθε τόσο βρέχετε τα χέρια σας έτσι όπως πλάθετε για να ξεκολλάνε
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ 
- Να τινάζετε πολύ καλά τούς κεφτέδες γιατί αν έχουν πολύ αλεύρι πέφτει 
στο λάδι καίγετε και μαυρίζει.
Αν γίνει αυτό αλλάξτε το λάδι σκουπίστε με χαρτί κουζίνας 
το τηγάνι καλά ξαναβάλτε λάδι και ξανασυνεχίστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου