Σελίδες

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

... για να έχουμε πολλά αμπελόφυλλα για τον χειμώνα, αλλά και ελεύθερο χώρο στην κατάψυξη.

recipe image

Οδηγίες


1- Μαζευουμε τα φυλλα μας σε ωρα της ημερας που δεν εχει υγρασια για να 

ειναι πολυ στεγνα, εαν τα αγορασουμε, τα στεγνωνουμε καλα γιατι μπορει 
να ιδρώσουν στην σακκουλα που θα τα μετεφερουμε απο την αγορα στο σπιτι μας
2- Στεγνωνουμε πολυ καλα τα μπουκαλια η τα βαζα μας απο την προηγουμενη 
ημερα για να ειναι τελειως στεγνα.
3- Αρχιζουμε και τυλιγουμε.....
σφιχτα τα φυλλα μας (αφου εχουμε κοψει 
το κοτσανακι τους για να μην τρυπαει το ενα το αλλο) σε 5αδες αφου βαλουμε 
το ενα φυλλο επανω στο αλλο, οπως ακριβως τα ντολμαδακια (σαν μασουρακια) 
και τα ριχνουμε μεσα στο μπουκαλι
4- Βαζουμε μεσα στο μπουκαλι μας οσα φυλλα θελουμε, 
εγω βαζω 100 φυλλα στο μπουκαλι, αλλα κανω και μικρα μπουκαλακια ή 
για συμπληρωμα ή για μαγειρεμα μαζι με κολοκυθακια γεμιστα, 
βιδωνουμε καλα τα μπουκαλια μας. 
Τα φυλαμε σε στεγνο και σκιερο μερος του σπιτιου μας.
5- Όταν θελουμε να τα ανοιξουμε, ξεβιδωνουμε πρωτα το καπακι και μετα 
κοβουμε το μπουκαλι στην μεση με ενα μαχαιρι και τα ζεματαμε κανονικα, 
οπως κανουμε και στα φρεσκα, η γευση τους θα σας εκπληξει.

Λίγα μυστικά ακόμα
Με αυτον τον τροπο διατηρουνται παρα πολυ καιρο, αναπνεοντας τα φυλλα ρουφουν 
τον αερα απο το μπουκαλι και γινεται κονσερβα
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν βαζουμε τιποτε αλλο μεσα στα μπουκαλια παρα μονο αμπελοφυλλα, 
ουτε αλατι ουτε νερο
Διατηρουνται μ αυτο τον τροπο στην φυσικη τους κατασταση, 
δεν χανουν ουτε σε αρωμα ουτε σε χρωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου