
Ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε να έχει το φαγητό,
επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε και την κατάλληλη μπίρα
*φρουτώδη, *δυνατή, *ελαφριά, *λεμονάτη
~~~~...
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο 1.200 γρ.,
καθαρισμένο και πλυμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 4 μεγάλες φέτες παστουρμά
- 1.500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες,
κομμένες κυδωνάτες
- αλάτι, πιπέρι
- 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
- χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
- 1 κουτάκι μπίρα
- ρίγανη, για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο κέντρο ενός κλασικού ταψιού φούρνου βάζουμε το κοτόπουλο.
Ανασηκώνουμε προσεκτικά την πέτσα του στήθους και τοποθετούμε
από κάτω από 1 κουταλιά βούτυρο και από 2 φέτες παστουρμά
στην κάθε πλευρά του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στον αέρα.
-Αραδιάζουμε γύρω από το κοτόπουλο τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε
και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε την μπίρα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία
στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα.
tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου