...καράχι, το μεταλλικό σκεύος που χρησιμοποιούν οι Πακιστανοί,
κάτι ανάμεσα στο δικό μας τηγάνι και στο ασιατικό γουόκ...

ΥΛΙΚΑ
για 6 άτομα
- 1½ κιλό κοτόπουλο, σε κομμάτια, χωρίς κόκαλα
- 40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο...
-250 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 6-8 ντομάτες, τριμμένες
- 3-4 πράσινες καυτερές πιπερίτσες, σε ροδέλες
- αλάτι
- 45 γρ. καράχι μασάλα, μείγμα μπαχαρικών
-σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα-
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Για τη σαλάτα
- 2 κρεμμύδια, σε φέτες
- χονδρό αλάτι
- 2 ντομάτες, σε μικρές φέτες
- 4 αγγούρια, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε 2 φλ. νερό,
το κοτόπουλο και το τζίντζερ και αφήνουμε να μαγειρευτεί
για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μείνει στην κατσαρόλα
περίπου 1 φλ. ζωμός.
Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις ντομάτες
και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το ζουμί του και τις καυτερές πιπερίτσες.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών, σκεπάζουμε με καπάκι,
ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
Καθώς ανακατεύουμε, προσέχουμε να μη διαλυθούν οι πιπερίτσες,
διότι θα γίνει πολύ καυτερό το φαγητό.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα:
Πασπαλίζουμε τις φέτες των κρεμμυδιών με χονδρό αλάτι
και τις ξεπλένουμε.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το αγγούρι,
ανακατεύουμε, αλατίζουμε και περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
*Σερβίρουμε το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με τον κόλιαντρο,
και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες και τη δροσιστική σαλάτα.
tovima.gr
κάτι ανάμεσα στο δικό μας τηγάνι και στο ασιατικό γουόκ...

ΥΛΙΚΑ
για 6 άτομα
- 1½ κιλό κοτόπουλο, σε κομμάτια, χωρίς κόκαλα
- 40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο...
-250 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 6-8 ντομάτες, τριμμένες
- 3-4 πράσινες καυτερές πιπερίτσες, σε ροδέλες
- αλάτι
- 45 γρ. καράχι μασάλα, μείγμα μπαχαρικών
-σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα-
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Για τη σαλάτα
- 2 κρεμμύδια, σε φέτες
- χονδρό αλάτι
- 2 ντομάτες, σε μικρές φέτες
- 4 αγγούρια, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε 2 φλ. νερό,
το κοτόπουλο και το τζίντζερ και αφήνουμε να μαγειρευτεί
για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μείνει στην κατσαρόλα
περίπου 1 φλ. ζωμός.
Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις ντομάτες
και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το ζουμί του και τις καυτερές πιπερίτσες.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών, σκεπάζουμε με καπάκι,
ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
Καθώς ανακατεύουμε, προσέχουμε να μη διαλυθούν οι πιπερίτσες,
διότι θα γίνει πολύ καυτερό το φαγητό.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα:
Πασπαλίζουμε τις φέτες των κρεμμυδιών με χονδρό αλάτι
και τις ξεπλένουμε.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το αγγούρι,
ανακατεύουμε, αλατίζουμε και περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
*Σερβίρουμε το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με τον κόλιαντρο,
και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες και τη δροσιστική σαλάτα.
tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου