
Υλικά συνταγής
- 2 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλο κομμένα στη μέση*...
- 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- αλάτι πιπέρι
- 3 κ.σ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- χυμό 1 λεμονιού
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/2 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε στον πάτο τις πατάτες αφού τις αλατοπιπερώσουμε, πάνω τους το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
- Για τη σάλτσα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει η κρούστα.
*Αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή γαλοπούλα.
ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή γαλοπούλα.
το διάβασα εδώ : sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου