Σελίδες

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Λικέρ καφέ

Λικέρ καφέ

ΥΛΙΚΑ

- 200 γρ. καφές φρεσκοαλεσμένος και χοντροκομμένος 
(δυνατός χωρίς επιπρόσθετα αρώματα και επιπλέον γεύσεις, για εσπρέσο π.χ.)

- 1 μπουκάλι βότκα (περίπου 700 ml)
- 600 γρ. ζάχαρη
- 600 ml νερό
- μια δόση βανίλιας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε τον καφέ μέσα στη βότκα και τα αφήνετε σε ένα κλειστό βάζο 
για 10-15 ημέρες.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό (και τη βανίλια, αν βάλετε) 
για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν σιρόπι. 
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και έπειτα το αναμειγνύετε 
με το διάλυμα βότκας-καφέ. 
Το αφήνετε για 7 μέρες ακόμα.
- Σουρώνετε το μείγμα και το βάζετε σε όμορφο μπουκάλι. 
Το λικεράκι είναι έτοιμο.

*Το λικέρ του καφέ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη ζαχαροπλαστική 
(και βέβαια σε όσες συνταγές απαιτούν Kahlua).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου