ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. καφές φρεσκοαλεσμένος και χοντροκομμένος
(δυνατός χωρίς επιπρόσθετα αρώματα και επιπλέον γεύσεις, για εσπρέσο π.χ.)
- 1 μπουκάλι βότκα (περίπου 700 ml)
- 600 γρ. ζάχαρη
- 600 ml νερό
- μια δόση βανίλιας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνετε τον καφέ μέσα στη βότκα και τα αφήνετε σε ένα κλειστό βάζο
για 10-15 ημέρες.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό (και τη βανίλια, αν βάλετε)
για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και έπειτα το αναμειγνύετε
με το διάλυμα βότκας-καφέ.
Το αφήνετε για 7 μέρες ακόμα.
- Σουρώνετε το μείγμα και το βάζετε σε όμορφο μπουκάλι.
Το λικεράκι είναι έτοιμο.
*Το λικέρ του καφέ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη ζαχαροπλαστική
(και βέβαια σε όσες συνταγές απαιτούν Kahlua).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου