Σελίδες

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Εντσιλάδα....πρωινό για το Σαββατοκύριακο!


Υλικά
Για την σως τυριού
1/3 φλιτζανιού βούτυρο
1/3 φλιτζανιού αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί cheddar
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την εντσιλάδα
Μισό κιλό λουκάνικα φρανκφούρτης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Αλάτι – Πιπέρι
5 Τορτίγιες
1 πιπεριά χαλαπένιος ψιλοκομμένη
1 κουπάκι τοματίνια κομμένα στη μέση

Προετοιμασία
Για τη σως
Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια 
προς χαμηλή φωτιά.
Ρίξτε το αλεύρι στην κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφριά 
μέχρι να γίνει λείο.
Συνεχίζοντας να χτυπάτε το μείγμα, ρίξτε το γάλα και 
ανακατέψτε μέχρι να πήξει. 
Προσθέστε το τυρί cheddar και την πιπεριά χαλαπένιος.

εντσιλάδα
Λουκάνικα
Μαγειρέψτε τα λουκάνικα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό 
τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι 
το λουκάνικο να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.

εντσιλάδα

Για τη γέμιση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 
σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις πράσινες πιπεριές 
και το κόλιαντρο. Σοτάρετε τα όλα μαζί για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε τα αυγά το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 
μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε 1 ½ φλιτζάνι από 
τη σως τυριού και όλο το λουκάνικο.
Ρίξτε λίγο από το μείγμα στο κέντρο κάθε τορτίγιας και τυλίξτε τες.

εντσιλάδα

Πάρτε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και λαδώστε το. 
Τοποθετήστε μέσα τις τορτίγιες ρίξτε από πάνω τους ομοιόμορφα 
το υπόλοιπο μείγμα της σως και τα τοματίνια.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι η σος 
να πάρει μία αφρώδη όψη

εντσιλάδα

... θα σας μείνει αξέχαστο! 
Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου