Σελίδες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ιτς Πιλάφ


Φωτογραφία: Ιτς Πιλάφ
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/its-pilaf.html


     ...ένα Πολίτικο πιλάφι εορταστικό !
Πλούτος αρωμάτων, γεύσεων καί υλικών !          


              Συστατικά
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • Συκωτάκια πουλιών ή κοτόπουλου ψιλοκομμένα (ποσότητα κατά βούληση)
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 χούφτες σταφίδες μαύρες μικρές
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κούπα νερό ζεστό
  • Κουκουνάρι (ποσότητα κατά βούληση)
  • Κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα (ποσότητα κατά βούληση)
  • 6 κούπες ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κούπες ρύζι για πιλάφι σπυρωτό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε μισή κούπα κόκκινο κρασί αποβραδίς.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα συκωτάκια στο φρέσκο βούτυρο, πιπερώνουμε, ρίχνουμε και τον άνηθο και τα σβήνουμε με την υπόλοιπη μισή κούπα κρασί.
  3. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε για λίγο να βράσουν.
  4. Προσθέτουμε τις σταφίδες στραγγισμένες, (κρατώντας το κρασί), το κουκουνάρι, τα κάστανα, το ρύζι, ανακατεύουμε γρήγορα (για να μη μας μαυρίσει το κουκουνάρι) και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί από τις σταφίδες.
  5. Προσθέτουμε τον μετρημένο ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι, πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα, ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει βράση.
  6. Όταν πάρει βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό (αν το μάτι είναι έως το 3 το βάζουμε στο 1.5, αν είναι έως το 9 τότε στο 4.5) και αφήνουμε να γίνει για 15 λεπτά.
  7. Μετά τα 15 λεπτά απομακρύνουμε από τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι ακουμπάμε μια πετσέτα, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε πάλι για 10 περίπου λεπτά να απορροφηθούν οι ατμοί.
  8. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου