Σελίδες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κέικ Τζίντζερ


recipe image


  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 10 κ,σ. ρούμι
  • 4  αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 150 γρ. αλεσμένα φουντούκια
  • 120 γρ. γάλα
  • 40 γρ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Ντεκόρ
  • 100 γρ. άχνη
  • 2-3 κ,σ. ρούμι
  • 80 γρ. ζαχαρωμένο τζίντζερ σε μικρές λωρίδες κομμένο
Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, βανίλια να αφρατέψει και ρίχνουμε και τα αυγά ένα- ένα
  2. Μετά  και το ρούμι, μπερδεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα αλεσμένα φουντούκια ή καρύδια και ρίχνουμε εναλλάξ μια αλεύρι μια γάλα
  3. Στο τέλος και το τζίντζερ
  4. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  5. Παίρνουμε ένα ταψί 18x25και το βουτυρώνουμε
  6. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε για 50 λεπτά
  7. Όταν το βγάλουμε το τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή με μια βελόνα πλεξίματος παντού και ραντίζουμε  αμέσως παντού με 3 κ,σ.  ρούμι
  8. Αφήνουμε 10 λεπτά και ανακατεύουμε την άχνη με το ρούμι
  9. Κάνουμε ένα γλάσο και αλείφουμε το γλυκό μας
  10. Πασπαλίζουμε με το κομμένο ζαχαρωμένο τζίντζερ
  11. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου