Σελίδες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μπισκοτάκια με άρωμα Λεμονιού

  •  250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κρόκους
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. γεμάτες μπέικιν
  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά, ρίχνουμε τις βανίλιες και  τους κρόκους και χτυπάμε ακόμη για λίγο
  3. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
  4. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι  στο μίγμα και το γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά
  5. Αν έχουμε μηχανή για κιμά, βάζουμε το εξάρτημα που είναι για τα μπισκοτάκια και κάνουμε τα σχέδια
  6. Αν δεν έχουμε, απλώνουμε την ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας  και με τα φορμάκια για μπισκοτάκια κάνουμε τα σχέδια που θέλουμε
  7. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε για 15 λεπτά

                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου