Σελίδες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ


http://koykoycook.gr/wp-content/uploads/2012/11/300920124258.jpg

  # γιά τή ζύμη :

-300 γρ βούτυρο μαλακό
-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω
-1 κουταλάκι αλάτι
-1 κουταλάκι ζάχαρη
-2 αυγά
-80 γρ νερό



Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ.
Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το νερό 
#με το εξάρτημα που ζυμώνει#

-Ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε μέχρι 
να έχουμε μια ζύμη μαλακήκαι ελαστική 
*ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι.

-Βουτυρώνουμε το ταψί για την πίτα μας. 
Ανοίγουμε φύλλο.
Το μεταφέρουμε στο σκεύος μας το στρώνουμε και το τρυπάμε.

                        

Την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο γιά 15 λεπτά.
Βάλετε την ζύμη σας πιο* ψηλά στα τοιχώματα γύρω γύρω 
γιατί είναι ελαστική και θα μαζέψει.

   # γιά τήν γέμιση

 2 Φιλέτα κοτόπουλου
4 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
4 αυγά
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλυτζανι κρέμα γάλακτος
1,1/4 φλυτζανιού Ένταμ σε κυβάκια
Αλάτι-πιπέρι
250 γρ μανιτάρια κομμένα(προαιρετικά)



-Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά.
-Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες
και τα κρεμμύδια..σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν καλά.

 
-Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε 
αλάτι και πιπέρι καί κόβουμε το τυρί σε κυβάκια.
-Βάζουμε πάνω στο μισοψημένο φύλλο την γέμιση του κοτόπουλου 
 και ρίχνουμε από πάνω τα κυβάκια των τυριών.
-Περιχύνουμε προσεχτικά με το μείγμα των αυγών και την κρέμα γάλακτος.
-Προσέχουμε μην μας βγει το μείγμα των υγρών εκτός του περιγράμματος 
της ζύμηςμας και πάει από κάτω γιατί θα μας κολλήσει....

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250 C 
μέχρι να ροδίσουν τα τυριά .
{άν θέλουμε προαιρετικά βάζουμε από πάνω  
και ψιλοκομμένα μανιτάρια}.

*Μπορούμε να την φτιάξουμε και 
σε ατομικές μερίδες δλδ. μικρές τάρτες.


 από :
 

1 σχόλιο: