Σελίδες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γουρουνάκια με γέμιση γλυκιά


recipe image




  •   3-4 φλ. αλεύρι,
  •     1 1/4 φλ. ζεστό νερό,
  •     2 κ.σ.βιτάμ λιωμένο ή βούτυρο,
  •     1 φακελάκι μαγιά,
  •     1 κ.γλ.ζάχαρη + 1 κ.σ. ακόμη,
  •     1 κ.γλ. αλάτι.
 Γέμιση γλυκιά:
  •     μερέντα και τριμμένα φουντούκια ή μαρμελάδα φράουλα.
  •     Γέμιση αλμυρή:
  •     τυρί φιλαδέλφεια, ζαμπόν γαλοπούλας, πιπεριές κόκκινες και πράσινες.
  •     2 σταφίδες ή 2 σταγόνες σοκολάτας για μάτια στο γλυκό γουρουνάκι,
  •     2 φετούλες ελιάς για το αλμυρό.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ βάζουμε την μαγιά με το ζεστό νερό και το 1 κ.γλ. ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε 15 λεπτά.
  2. Σε άλλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, αλάτι και την 1 κ.σ. ζάχαρη.
  3. Λιώνουμε το βιτάμ ή βούτυρο, το ρίχνουμε στο μείγμα μαγιάς, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά για 8-10'σε αφράτη ζύμη.    Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
  4. Πατάμε τη ζύμη μας να ξεφουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ζυμώνουμε λίγο να σχηματιστεί μια μπάλα.    Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μεγάλα κομμάτια για το σώμα και δύο μικρά που θα σχηματίσουν τα αυτιά, την μύτη και την ουρίτσα του.    Αφήνουμε 30 λεπτά τα ζυμαράκια μας σκεπασμένα.
  5. Παίρνουμε το ένα μεγάλο ζυμαράκι και το ανοίγουμε σε φύλλο, απλώνουμε την μία γέμιση (μερέντα ή μαρμελάδα), τυλίγουμε και φτιάχνουμε πάλι μια μπάλα κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα και φτιάχνοντας το σώμα.
  6. Παίρνουμε το μικρό ζυμαράκι και το μοιράζουμε σε τρία μικρά μέρη.    Ανοίγουμε σε σχήμα οβάλ το πρώτο ζυμαράκι μας φτιάχνοντας την μύτη του, κάνουμε με μαχαιράκι 2 τρυπούλες να σχηματίσουμε τα ρουθούνια του και κολλάμε βρέχοντάς το λίγο διαμορφώνοντας το πρόσωπο του.    Με το επόμενο ζυμαράκι φτιάχνουμε τα αυτιά του κόβοντας 2 μικρά τρίγωνα. Τα κολλάμε σωστά στο σώμα να σχηματιστούν τα αυτιά.    Και το τελευταίο ζυμαράκι και το μικρότερο το κάνουμε μικρό κορδονάκι που το γυρίζουμε δυο-τρεις φορές να σχηματιστεί η ουρίτσα του, το κολλάμε με λίγο νεράκι.
  7. Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας ή τις σταφίδες βρεγμένες πάνω από τη μύτη του, στο αλμυρό βάζουμε τις ελιές.
  8.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 20-30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
                                              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου