Σελίδες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Πιλάφι Φούρνου


recipe image


  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 φέτες μπέικον
  • 3 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 6 κούπες νερό
  • αλάτι
  • 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σ. βούτυρο Κερκύρας
Οδηγίες
  1. Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το μπέικον (αν θέλουμε μπορούμε πριν να το έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι), το ρύζι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 C για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
  3. Όταν ψηθεί το πιλάφι προσθέτουμε το βούτυρο Κερκύρας για να αρωματιστεί και να γυαλίσει.
  4. Φορμάρουμε σε ό,τι σχήμα φόρμας επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου