Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

“ΤΑ ΜΥΛΕΛΙΑ’’ … ή πως προσαρμόσαμε ένα κειμήλιο 305 ετών στον σύγχρονο υγιεινό τρόπο διατροφής.





*Ξεκινήσαμε το 1992 χαράζοντας πρώτοι το δρόμο 
της αναζήτησης παλιών αγροτικών συνταγών.
*Επιμένουμε στην χειροποίητη παραγωγή- χωρίς γραμμή παραγωγής, 

χωρίς μηχανήματα μεγαλύτερα από αυτά μιας σπιτικής κουζίνας 
και χωρίς συντηρητικά

                               
Παραδοσιακά Ελληνικά Προϊόντα 
 
Μαγειρεύουμε-φτιάχνουμε κάθε μας προϊόν με σεβασμό στις εποχές του χρόνου.
Τα φυσικής ξήρανσης ζυμαρικά μας, γίνονται με το αλεύρι ψυχρής και ολικής άλεσης που αλέθουμε ανάμεσα στις μυλόπετρες στον 305 ετών αναπαλαιωμένο Νερόμυλο μας στην Λέσβο, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. 

Τα ζυμώνουμε με φρέσκα λαχανικά σε πολλά σχήματα και γεύσεις και διαθέτουμε μεγάλη γκάμα παραδοσιακά ζυμαρικά. Ζυμαρικά με Ζαφορά Κρόκου Κοζάνης , ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και χυλοπίτες με φρέσκο γάλα και αυγά.
Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων μας περιλαμβάνει σάλτσες, τουρσιά, λαχανικά σε ελαιόλαδο, ελιές, τραχανά, πλιγούρι, πολτοί ελιάς και λαχανικών, πατέ, προϊόντα με μαστίχα, ρύζι φυσικής επεξεργασίας, ριζότα, μεζέδες της θάλασσας, τυρομεζέδες, βραβευμένα αρωματικά λάδια και ξύδια, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, υποβρύχια, γλυκίσματα μελιού και μπουκίτσες λιαστών φρούτων, γλυκά και μαρμελάδες χωρίς προσθήκη ζάχαρης. 


                                           
 

Χαρακτηριζόμαστε για την μεγάλη ποικιλία από Ελληνικούς Μεζέδες βασισμένους σε παραδοσιακές Ελληνικές Μεσογειακές Συνταγές 
Όλα αυτά με άριστες α’ ύλες που καλλιεργούνται ειδικά για μας από Έλληνες παραγωγούς που γνωρίζουμε χρόνια .
Κάθε προϊόν παρασκευάζεται βάσει παλιών παραδοσιακών συνταγών και τρόπων παραγωγής σε ιδέες και εκτέλεση από το πλούσιο υλικό που έχει συγκεντρώσει η Χριστίνα Παντελεημονίτη. 

(Συνταγές από ‘Τα Μυλέλια’ … Οικογενειακή Υπόθεση, εκδόσεις Λιβάνη).

*Φυσικές Μέθοδοι Συντήρησης , Πιστοποιημένα Τρόφιμα
Τρόπος συντήρησης των προϊόντων μας είναι οι αλάθητες πρακτικές που προσφέρουν το ελαιόλαδο, το ξύδι, η ζάχαρη, το αλάτι, το μέλι, η αποξήρανση, τα αποστάγματα, η σχολαστική καθαριότητα και η παστερίωση.
 


Παράγουμε Πιστοποιημένα Ασφαλή τρόφιμα 
σύμφωνα με την Διεθνή Νομοθεσία 
( HACCP-ISO 22000: 2005 ).
 

Σεβόμαστε τις διαδικασίες που εξασφαλίζουν τα άτομα με αλλεργίες.
Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης από το 2004
Διαθέτουμε ετικέτες σύμφωνες με την διεθνή νομολογία σε 5 γλώσσες, \

όπως επίσης και γραμμή σήμανσης (barcodes).
Κάνουμε καθημερινές γευστικές δοκιμές πριν την τελική συσκευασία 

κάθε προϊόντος και συχνές αναλύσεις στα προϊόντα βάσει των οποίων προκύπτουν οι ημερομηνίες λήξης τους.
Κατά την παραγωγή υπάρχει δυνατότητα ιχνηλασιμότητας από την α΄ ύλη 

μέχρι το τελικό αποδέκτη.


Δημοφιλή και Βραβευμένα Προϊόντα :
 

Έχουμε κερδίσει 10 χρυσά και αργυρά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
*Βραβευμένα μας προϊόντα είναι:
Σάλτσα τομάτας με σέλινο και ανανά, Μελιτζανοσαλάτα Καπνιστή, 

Τσάι βουνού με πορτοκάλι, Ελαιόλαδο Παρθένο με κλάδο ελαίας και ελιές ,
Γλύκισμα μελιού με ξηρούς καρπούς , Γλυκό κουταλιού μανταρίνι με ουίσκι, Ξύδι ‘ροζέ’ με θυμάρι και βερίκοκα, Ξύδι ‘λευκό’ με δυόσμο και κάρδαμο, Ελιές καπνιστές σε παρθένο ελαιόλαδο και Καπνιστά σκόρδα με μαστίχα σε ελαιόλαδο.
Τα προϊόντα μας συνδυάζονται ωραία μεταξύ τους και σχηματίζουν όμορφες συνθέσεις για προσωπικά και επιχειρηματικά δώρα. Συσκευάζονται επίσης σε συσκευασίες μεγαλύτερες , επαγγελματικές για εστιατόρια και catering.
 

-Το 65% της παραγωγής μας προωθείται στο εξωτερικό στην προσπάθειά μας 
να διαδώσουμε τις αγνές γήινες Ελληνικές γεύσεις.
Τα προϊόντα μας, πάντα με την επωνυμία τους: 

‘Τα Μυλέλια’ πωλούνται σε gourmet καταστήματα και εστιατόρια 
αλλά πουθενά στον κόσμο σε σούπερ μάρκετ λόγω 
της χειροποίητης τους παραγωγής.
 
                               
 

-Σχολικές Επισκέψεις – Εκδρομές στην Μυτιλήνη , 
στην Ακράτα και στον Αγιο Στέφανο Αττικής
-Καθημερινά, δεχόμαστε-φιλοξενούμε επισκέψεις από σχολεία στους 2 Νερόμυλούς μας,

 στο ‘Ιππειος της Λέσβου και στην Ακράτα Αχαΐας , 
καθώς και στο *εργαστήριο μας στον Άγιο Στέφανο που περιβάλλεται από τζαμαρίες.
-Στις εκπαιδευτικές αυτές ξεναγήσεις, οι επισκέπτες , έρχονται σε επαφή 

με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής προϊόντων, 
τους μεταφέρουμε μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος 
ενώ παράλληλα τους δίνουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουν την ικανότητα τους, 
σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην δημιουργία ζυμαρικών ή ψωμιού .


πηγή : www.travelstyle.gr


                                

«Τα Μυλέλια» δημιουργήθηκαν το 1992 όταν η Χριστίνα Παντελεημονίτη αναπαλαίωσε έναν νερόμυλο 305 ετών στην Λέσβο, κάνοντας τον να λειτουργεί ξανά. Μετά από έρευνα πολλών μηνών και σκληρής προσωπικής δουλειάς, ο νερόμυλος ξεκίνησε να δουλεύει, όπως ακριβώς λειτουργούσε, παράγοντας 150 κιλά αλεύρι ημερησίως. Αμέσως έγινε πόλος έλξης για το νησί και άρχισε να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Επειδή οι επισκέψεις στον νερόμυλο είχαν την μορφή της φιλοξενίας, αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψει τα έξοδα θα ήταν η πώληση του αλευριού. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Οι φούρνοι δεν ήταν συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν αλεύρι σκληρό. Γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα πάντα φτιάχνουμε ζυμαρικά στη προσπάθεια να συντηρήσουμε τα αυγά και το γάλα μας κατά την διάρκεια της νηστείας του δεκαπενταύγουστου, προχώρησε στην αξιοποίηση του αλευριού παράγοντας ζυμαρικά σε 40 διαφορετικές γεύσεις και σχήματα. Σήμερα «Τα Μυλέλια» προσφέρουν μια ποικιλία από 150 διαφορετικά εξειδικευμένα προϊόντα διατροφής, όλα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής αλλά σε γεύσεις του σήμερα. Τα προϊόντα πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο σε μικρά ντελικατέσεν. Δεκαπέντε από τα προϊόντα της εταιρείας έχουν κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η εταιρεία λειτουργεί ένα δεύτερο αναπαλαιωμένο νερόμυλο στην Ακράτα, η οποία απέχει περίπου 150 χλμ από την Αθήνα. Οι δύο νερόμυλοι έχουν φιλοξενήσει πάνω από τριάντα πέντε χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, την παράδοση, την αξιοποίηση της γεωργικής παραγωγής και την επιχειρηματικότητα. Η χρήση παραδοσιακών μεθόδων για τη δημιουργία νέων συνταγών που θέλουν να ικανοποιήσουν τη γκουρμέ κουζίνα και παράλληλα τις υγιεινές γεύσεις αποτελεί την καινοτομία της εταιρείας. Κατά μέσο όρο, τριάντα νέα προϊόντα παρουσιάζονται κάθε χρόνο. Όλα τα προϊόντα είναι 100% φυσικά, χωρίς συντηρητικά και η παραγωγή βασίζεται στις αλάθητες τεχνικές συντήρησης του παρελθόντος, όπως η ξήρανση των ζυμαρικών, η αποστείρωση και η παστερίωση για τα προϊόντα σε βάζα. Το παρθένο ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, η ζάχαρη, το λικέρ, το μέλι είναι τα καλύτερα φυσικά συντηρητικά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/epixeiro/5845-ta-paradosiaka-zumarika-pou-kanoun-to-guro-tou-kosmou/
Copyright © Ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου