Σελίδες

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μακαρονόπιτα


recipe image


από: mageirikesdiadromes.gr
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι
  • 250 γρ ζαμπον γαλοπουλας η κοτας
  • 400 γρ μανιταρια φρεσκα
  • 1/2 ματσο Μαϊντανό
  • Λαδι
  • 8 φυλλα κρουστας
  • 500 γρ μακαρονια Πένες
  • 5 αυγα
  • 250 γρ. γαλα
  • Αλατι, Πιπερι
  • 250 γρ τυρι τριμενο ( Εμενταλ )
Οδηγίες
  1. Σ' ενα τηγανι, βαζουμε το λαδι και το κρεμμυδι ,το τσιγαριζουμε λιγο εως οτου μαραθεί, ριχνουμε και το ζαμπον, μετα τα μανιταρια κομμενα, και τον μαϊντανό, ολα μαζι να μαραθουν λιγο.
  2. Πιπερώνουμε και αλατιζουμε.
  3. Όταν κρυωσουν ριχνουμε τα 4 αυγα, το τυρι και το γαλα.
  4. Βραζουμε τα Μακαρονια ( Αλ ντέντε ) και τα προσθετουμε στο τιγάνι  με την γεμιση
  5. Σε μια στρογγιλή  φόρμα με στεφανι,  βαζουμε τα 6 φυλλα ενα-ενα λαδωνοντας.
  6. Ριχνουμε την γεμιση και σκεπαζουμε πρωτα με τα φυλλα που εξεχουν και μετα με τα 2 φύλλα.
  7. Τα σκεπαζουμε καλά βαζοντας τα φύλλα προς τα μέσα
  8. Ανακατεύουμε  1 αυγο με λιγο γαλα και με ενα πινέλο αλείφουμε την επιφανεια της πιτας.
  9. Ψήνουμε σε φούρνο ζεστό στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας
  10. Όταν κρυώσει καλά, βγάζουμε το στεφάνι και κοβουμε την πιτα μας ( οπως κοβουμε το γλυκό ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου