Σελίδες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Φτιάξτε αφράτη και εύκολη φριτάτα με σπανάκι για όλη την οικογένεια.





 Φριτάτα με σπανάκι και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά


Υλικά
Για 4-6 άτομα

-1 κιλό σπανάκι  βραστό
-1 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκι
-6 φέτες μπέικον
-1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
-12 αυγά
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-πρέζα πιπέρι καγιέν
-85 γραμμάρια φέτα
-100 γραμμάρια ξερή τριμένη *ζυμήθρα Ηπειρος 



Εκτέλεση :

-Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, 
 αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει. 
-Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. 
-Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε 
 και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.

-Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί. 

-Στην συνέχεια αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι 
μαζί με το αλάτι. 
-Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά. 
-Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να εξαπλωθεί παντού. 
-Κλείνετε την εστία και ρίχνετε την ψιλοκομμένη φέτα μαζί με την ξερή τριμένη
{ζυμήθρα ΄Ηπειρος}
-Βάζετε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
-Μετά τα 10 λεπτά ρυθμίζετε το γκριλ στο δυνατό και ψήνετε 
  για 2λεπτά ίσα ίσα να κάνει μια ελαφριά κρούστα. 
-Αφήνετε λίγο να παγώσει και σερβίρετε.
 sidagi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου