Υλικά
Για 4-6 άτομα
-1 κιλό σπανάκι βραστό
-1 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκι
-6 φέτες μπέικον
-1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
-12 αυγά
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-πρέζα πιπέρι καγιέν
-85 γραμμάρια φέτα
-100 γραμμάρια ξερή τριμένη *ζυμήθρα Ηπειρος
Εκτέλεση :
-Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο,
αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει.
-Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι.
-Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε
και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
-Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί.
-Στην συνέχεια αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι
μαζί με το αλάτι.
-Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά.
-Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να εξαπλωθεί παντού.
-Κλείνετε την εστία και ρίχνετε την ψιλοκομμένη φέτα μαζί με την ξερή τριμένη
{ζυμήθρα ΄Ηπειρος}
-Βάζετε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
-Μετά τα 10 λεπτά ρυθμίζετε το γκριλ στο δυνατό και ψήνετε
για 2λεπτά ίσα ίσα να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
-Αφήνετε λίγο να παγώσει και σερβίρετε.
sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου