Σιγουρέψου ότι έχεις:
Για τις πιπεριές :
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για την ταραμοσαλάτα:
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. μουσκεμένη και στυμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
50 γρ. ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ξύδι
Για τη γαρνιτούρα:
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Λίγο πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1 Πλύνε, αλάτισε, άλειψε με το ελαιόλαδο και ψήσε τις πιπεριές Φλωρίνης για περίπου ½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Μετά βγάλ’ τες από το φούρνο, τυλιξέ τες με διαφανή μεμβράνη και άφησέ τες να κρυώσουν: έτσι θα μπορείς να τις ξεφλουδίσεις πιο εύκολα, όταν κρυώσουν.
- 2 Πάμε στην ταραμοσαλάτα: βάλε σταδιακά τα υλικά της στο μπλέντερ και χτύπησέ τα, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
- 3 Μετά χτύπα την ταραμοσαλάτα με τις πιπεριές Φλωρίνης και σέρβιρε το νόστιμο αυτό μείγμα γαρνιρισμένο με άνηθο, μαϊντανό και λίγο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου