Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ταραμοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης ... Ταραμοσαλάτα η κόκκινη, φέρνει επανάσταση στην κλασική συνταγή.


Ταραμοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης



Σιγουρέψου ότι έχεις:
Για τις πιπεριές :

2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
 Για την ταραμοσαλάτα:
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. μουσκεμένη και στυμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
50 γρ. ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ξύδι
Για τη γαρνιτούρα:
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
 Λίγο πιπέρι

Ξεκινάμε!
  • 1 Πλύνε, αλάτισε, άλειψε με το ελαιόλαδο και ψήσε τις πιπεριές Φλωρίνης για περίπου ½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Μετά βγάλ’ τες από το φούρνο, τυλιξέ τες με διαφανή μεμβράνη και άφησέ τες να κρυώσουν: έτσι θα μπορείς να τις ξεφλουδίσεις πιο εύκολα, όταν κρυώσουν.
  • 2 Πάμε στην ταραμοσαλάτα: βάλε σταδιακά τα υλικά της στο μπλέντερ και χτύπησέ τα, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
  • 3 Μετά χτύπα την ταραμοσαλάτα με τις πιπεριές Φλωρίνης και σέρβιρε το νόστιμο αυτό μείγμα γαρνιρισμένο με άνηθο, μαϊντανό και λίγο πιπέρι.

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου