Υλικά :
-- 1 κιλό μοσχαρίσιο καρέ χωρίς κόκκαλο κομμένο σε φέτες
και χτυπημένο όπως το σνίτσελ (ζητήστε το από κρεοπώλης σας)
-- ½ κιλό φύλλο χωριάτικο για πίτες
-- 350 γρ. γραβιέρα....κατά προτίμηση Κρήτης κομμένη σε φέτες
-- 4 τομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
-- 450 γρ. ελαιόλαδο
-- χυμό από λεμόνι
-- ανάλογο πιπέρι και αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος :
- Aλείψτε μέ πιπέρι *μόνο το κρέας,
- σοτάρετε το, ρίξτε τό λεμόνι καί στη συνέχεια μαγειρέψτε έως ότου ψηθεί εντελώς,
περίπου 1 ώρα, προσθέτωντας ανάλογο νερό,
- όταν μαγειρευτεί αφήστετο νά κρυώσει,
-ρίξτε αλάτι καί αρχίστε τό τίλυγμα στό φύλλο.
- Αλείψτε ένα ταψάκι με λάδι
- Κόψτε το φύλλο κρούστας σταυρωτά
- Πάρτε ¼ από το φύλλο και τοποθετήστε στο κέντρο το κρέας
- Από πάνω τοποθετήστε μία – δύο φέτες γραβιέρας και πάνω από τη γραβιέρα
μία δύο φέτες τομάτας.
- Διπλώστε όπως έναν φάκελο
- Κλείστε τις πλευρές του αλείφοντας με λάδι και τοποθετήστε τους φακέλους στο ταψί
με την ανάποδη πλευρά για να μην ανοίξουν.
- Αλείψτε ξανά τον κάθε φάκελο εξωτερικά με λάδι και
- Ψήστε στους 200c έως ότου ροδοκοκκινήσουν οι φάκελοι,περίπου 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου