Σελίδες

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σουχλί.... τό σουχλί είναι ένα νοστιμότατο "πακετάκι" με κρέας και τυρί, που ταιριάζει εκπληκτικά σαν μεζές με κρασί. Η συνταγή προέρχεται από την Κρήτη, όπου τα σουχλιά είναι τα κουτσομπολιά, τα ανακατώματα και οι μηχανορραφίες....




Υλικά :

-- 1 κιλό μοσχαρίσιο καρέ χωρίς κόκκαλο κομμένο σε φέτες 
    και χτυπημένο όπως το σνίτσελ (ζητήστε το από κρεοπώλης σας) 
-- ½ κιλό  φύλλο χωριάτικο για πίτες 
-- 350 γρ. γραβιέρα....κατά προτίμηση Κρήτης κομμένη σε φέτες 
-- 4 τομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες 
-- 450  γρ. ελαιόλαδο
-- χυμό από λεμόνι  
-- ανάλογο πιπέρι και αλάτι 

Οδηγίες μαγειρέματος :

- Aλείψτε μέ πιπέρι *μόνο το κρέας,
- σοτάρετε το, ρίξτε τό λεμόνι  καί στη συνέχεια  μαγειρέψτε έως ότου ψηθεί εντελώς, 
  περίπου 1 ώρα, προσθέτωντας ανάλογο νερό, 
- όταν μαγειρευτεί αφήστετο νά κρυώσει, 
-ρίξτε αλάτι καί αρχίστε τό τίλυγμα στό φύλλο. 
- Αλείψτε ένα ταψάκι με λάδι  
- Κόψτε το φύλλο κρούστας σταυρωτά 
- Πάρτε ¼ από το φύλλο και τοποθετήστε στο κέντρο το κρέας 
- Από πάνω τοποθετήστε μία – δύο φέτες γραβιέρας και πάνω από τη γραβιέρα 
  μία δύο φέτες  τομάτας. 
- Διπλώστε όπως έναν φάκελο
- Κλείστε τις πλευρές του αλείφοντας  με λάδι και τοποθετήστε τους φακέλους στο ταψί 
  με την     ανάποδη πλευρά για να μην ανοίξουν.
- Αλείψτε ξανά τον κάθε φάκελο εξωτερικά με λάδι και 
- Ψήστε στους 200c έως ότου ροδοκοκκινήσουν οι φάκελοι,περίπου 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου