Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Λευκαδίτικο χταπόδι





  • χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια ξέρα ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κσ ντομάτα πελτέ
  • 2-3 ποτήρια νερού από το ζουμί του χταποδιού
  • 1\2 ποτήρι του νερού ξύδι
  • δαφνόφυλλο 




-Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και μισό ποτήρι ξύδι. 
-Στη συνέχεια βάζουμε το πλυμένο και καθαρισμένο χταπόδι και το βράζουμε για 15 λεπτά. -Βγάζουμε το χταπόδι το κόβουμε κομμάτια και το τοποθετούμε στη γάστρα. 
-Προσθέτουμε λάδι, πιπέρι, αλάτι, δαφνόφυλλο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 
 2φρέσκιες ντομάτες τριμμένες και μία κουταλιά πελτέ που έχουμε αραιώσει σε κόκκινο κρασί. -Κόβουμε κυδωνάτες πατάτες και τις προσθέτουμε στη γάστρα. 
-Παίρνουμε από το αρχικό ζουμί του χταποδιού που το βράσαμε για 15 λεπτά 
 και 2-3 ποτήρια, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στη γάστρα. 
-Σκεπάζουμε την γάστρα, το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και είναι έτοιμο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου