- χταπόδι
- 2 κρεμμύδια ξέρα ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κσ ντομάτα πελτέ
- 2-3 ποτήρια νερού από το ζουμί του χταποδιού
- 1\2 ποτήρι του νερού ξύδι
- δαφνόφυλλο
-Στη συνέχεια βάζουμε
το πλυμένο και καθαρισμένο χταπόδι και το βράζουμε για 15 λεπτά.
-Βγάζουμε το χταπόδι το κόβουμε κομμάτια και το τοποθετούμε στη γάστρα.
-Προσθέτουμε λάδι, πιπέρι, αλάτι, δαφνόφυλλο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
2φρέσκιες ντομάτες τριμμένες και μία κουταλιά πελτέ που έχουμε αραιώσει
σε κόκκινο κρασί. -Κόβουμε κυδωνάτες πατάτες και τις προσθέτουμε στη
γάστρα.
-Παίρνουμε από το αρχικό ζουμί του χταποδιού που το βράσαμε για
15 λεπτά
και 2-3 ποτήρια, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στη γάστρα.
-Σκεπάζουμε την γάστρα, το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και
είναι έτοιμο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου