Σελίδες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μήνυμα από την Τουρκία: «Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την είδηση...




BLok6moCUAAgePq


BLolNQxCMAEYxDw

BLoj7EZCUAAWy4q

BLlh_fOCYAAJJT5

 BLmCkAmCEAEotVX

BLoGO8MCcAAqVPI


Φωτιά γύρω από τό κτίριο του ραδιοφώνου
στήν Harbiye

BLodFaECAAEC6JS

BLoP3cFCQAEOQ29
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στό Τορόντο
του Καναδά

BLoWRl2CIAAiGVO
*η φωτογραφία τής ημέρας....
αυτή η κοπέλα είναι τό σύμβολο τής εξέγερσης
στήν Κωνσταντινούπολη!
She is the symbol of Taksim protest



BLn_5agCAAAmglD


BLn0MyqCcAAAZ1o

BLn7hymCcAEgs_i


BLny7YKCIAASnVl


BLoAISUCIAAAddn

*ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ *TWITTER 
-νωρίς *σήμερα 1-6-2013 τό πρωϊ-


---------------------------------->


Βίαια επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας

Turkey-BIA01


Οι διαμαρτυρίες των Τούρκων πολιτών στην Κωνσταντινούπολη, εναντίον του σχεδίου ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών στην περιοχή του πάρκου της πόλης, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που επεκτάθηκαν και άλλες πόλεις. 
Οργισμένοι πολίτες τα έβαλαν με την αστυνομία του Ερντογάν, που χρησιμοποίησε χημικά για να τους σταματήσει, στις πλείστες περιπτώσεις χωρίς επιτυχία. 
Το Στέίτ Ντιπάρτμεντ ΄ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Τα τουρκικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους και παραμένουν εκεί διαμαρτυρόμενοι για την αλόγιστη κατάχρηση της εξουσίας από τις αστυνομικές αρχές και το αστυνομικό κράτος που έστησε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τον καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ. Τουλάχιστον 120 άτομα τραυματίστηκαν από τα βίαια επεισόδια.
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να κατακρίνουν τη δράση των αστυνομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι η χρήση βίας κατά μιας ειρηνικής διαδήλωσης ήταν αδικαιολόγητη.
Επί τέσσερις συνεχείς ημέρες, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών στην περιοχή, που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των πράσινων χώρων του πάρκου. 
Οι οικολόγοι έχουν επικρίνει το γεγονός ότι η πόλη θυσιάζει ολοένα και περισσότερους χώρους πρασίνου για την ανέγερση κτιρίων.
Στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει και στο παρελθόν ότι η ανέγερση θα ξεκινήσει, ανεξάρτητα από τις διαδηλώσεις. 
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ένα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη διέταξε την αναστολή των σχεδίων για ξερίζωμα των δέντρων από την περιοχή.
Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην πλατεία Ταξίμ. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν επανειλημμένα να διαλύσουν το πλήθος κάνοντας χρήση χημικών και νερού. Χρησιμοποίησαν επίσης δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στην Άγκυρα προκειμένου να εκδιώξουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.
Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, ΑΠΕ
Φωτογραφία από το Twitter μέσω Ikkunaprinsessa
 Read more: http://mignatiou.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου