Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Φθηνό τεστ με ξίδι σώζει από τον καρκίνο



Ένα απλό τεστ με ξίδι μείωσε κατά 1/3 τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε έρευνα με τη συμμετοχή 150.000 γυναικών στην Ινδία.
Η μελέτη παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο στο Σικάγο και οι γιατροί χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα «εκπληκτικά», τονίζοντας ότι το γρήγορο, φθηνό τεστ, που υποκαθιστά το τεστ ΠΑΠ, θα μπορούσε να σώσει ετησίως δεκάδες χιλιάδες γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες, εντοπίζοντας τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και καθιστώντας δυνατή την έγκαιρη θεραπεία.
Το τεστ ΠΑΠ και άλλες εξετάσεις για τον ιό HPV, που ενοχοποιείται για τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχει μειώσει σημαντικά τους θανάτους σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ωστόσο οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για τη χρήση τέτοιων εργαλείων.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα του φθηνού τεστ, το οποίο μπορεί να γίνει από ντόπιους εθελοντές μετά από εκπαίδευση δυο εβδομάδων, χωρίς ακριβό εξοπλισμό.
Το τεστ γίνεται ως εξής: o τράχηλος της μήτρας αλείφεται με αραιωμένο ξίδι, το οποίο αλλάζει παροδικά το χρώμα των μη φυσιολογικών κυττάρων.
Όπως αποδείχθηκε, η οπτική εξέταση χαμηλής τεχνολογίας μείωσε.... [...]

.... η συνέχεια ΕΔΩ: http://www.econews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου