Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μια καλοκαιρινή πίτα με ζύμη μαγιάς,κρεμμύδια ,πιπεριές,μελιτζάνες και φέτα!!!



recipe image

http://mageirikesdiadromes.gr
Για την ζύμη:
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι..
  • 1/4 φλ.λάδι.
  • 1 κουτ.γλ.μαγιά σκόνη.
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι.
  • Χλιαρό νερό περίπου1 & 1/2 φλ. τσαγιού.
Για την γέμιση:
  • 4 κρεμμύδια κομμένα φέτες.
  • 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες φέτες.
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους η 2 μικρές.
  • 3/4 φλ.τσ. λάδι .
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη.
  •  2-3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη.


Οδηγίες :

  1. Σε μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι,προσθέτουμε την μαγιά ,το λάδι,το αλάτι και λίγο-λίγο το νερό,μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Την βάζουμε σε λαδωμένο μπόλ και την σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο ,περίπου 45 λεπτά της ώρας.
  3. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.Προσθέτουμε τίς πιπεριές και τις μελιτζάνες,και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε την φέτακαι αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
  4. Χωρίζουμε στα δύο την ζύμη.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο λίγο μεγαλλίτερο απο την διάμετρο του ταψιού.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψάκι Νο36 η 38.Στρώνουμε το φύλλο.Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.Αδειάζουμε την γέμιση.
  6. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο.Καλύπτουμε την πίτα και ενώνουμε τις άκρες γύρω-γύρω και τις στρίβουμε.Με πινέλο αλείφουμε με λάδι.Χαράζουμε ελαφρά τα κομμάτια της πίτας και τρυπάμε αραιά με πιρούνι.
  7. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου