Σελίδες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

.... επίσκεψη στήν εξοχική κατοικία του Βασιλικού Ζεύγους Όθωνα και Αμαλίας



*πηγή : Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου-Tatoi Friends Association

Φωτογραφία: The Queen Amalia's tower at Ilion-Greece

Σήμερα μοιραστήκαμε με τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου μια μοναδική εμπειρία επισκεπτόμενοι τον Πύργο Βασιλίσσης. Ζήσαμε την απόλυτη αντίθεση με το εγκαταλειμένο δημόσιο πάρκο Τρίτση από την μια και μια όαση δημιουργικότητας και πολιτισμού από την άλλη. 
Ο Πύργος Βασιλίσσης, εξοχική κατοικία του Βασιλικού Ζεύγους Όθωνα και Αμαλίας περνά στην ιστορία του στην Οικογένεια Σερπιέρη. Η οικογένεια αντί να τον κάνει βιλίτσα με spa και μεγαλομανίες, δίνει αγώνα, συντηρεί και αναδεικνύει την ιστορικότητα του Πύργου τον συνδέει με την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, συνεχίζει την παράδοση της *βιολογικής καλλιέργειας εξαιρετικών κρασιών, αναβιώνει τα *ιπποστάσια και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις την ΜΚΟ Οργάνωση Γη με εξαιρετικό παιδευτικό έργο για την νέα γενιά. 
Δίπλα το Πάρκο Τρίτση ρημάζει μες την βρώμα και την αθλιότητα. 
Τα δύο πρόσωπα αυτής της χώρας. 
Εξαρτάται που ο καθένας τοποθετεί τον εαυτό του και πως θα ήθελε να δεί την χώρα του. 
Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας έτσι ώστε το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου να ανοίξει για το κοινό μέσα από ένα άψογο σχέδιο αξιοποιήσης και σίγουρα με ένα θεσμικό πλαίσιο αρχών και κανόνων λειτουργίας που θα εγγυώνται την αειφορία, την βιώσιμη ανάπτυξη με ήπιες μορφές προσαρμοσμένες απόλυτα με την ιστορία και την παράδοση του Κτήματος. 
Μας αξίζει σε όλους μια άλλη Ελλάδα....

*από : Vassilios D. Koutsavlis

Φωτογραφία: Ο κήπος του Πύργου


Φωτογραφία: Ένα ιδιαίτερο δώρο για τους φίλους μου. Αγαπημένοι μου αύριο στις 10 το πρωί θα έχουμε την χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε το εσωτερικό του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον, μετά από την ευγενική χειρονομία του ιδιοκτήτη του Πύργου κ. Ιωάννη Σερπιέρη να μας ξεναγήσει, κάτι που γίνεται πολύ σπάνια. Λόγω ακυρώσεων έχω την δυνατότητα να εντάξω στο γκρυπ του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου ακόμα 5 άτομα. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα inbox για να σας συμπεριλάβω στην λίστα! :) H εμπειρία θα είναι απλά μαγική! Μια μικρή γεύση στην φωτογραφία.

Βασιλικός θυρεός Βασιλιά Όθωνα της Ελλάδος, Πύργος Βασιλίσσης
Φωτογραφία: Βασιλικός θυρεός Βασιλιά Όθωνα της Ελλάδος, Πύργος Βασιλίσσης


Φωτογραφία




Φωτογραφία


Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου-Tatoi Friends Association

Φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου