Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ρολό κολοκύθας....γευστικότατο ρολό χωρίς να έχει έντονη τη γεύση της κίτρινης κολοκύθας, με πολλά μπαχαρικά και γέμιση κρέμας τυριού!

Φωτογραφία: Ρολό κολοκύθας
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/rolo-kolokythas.html

 Συστατικά :

Παντεσπάνι:
  •    2/3 φλ.(150 γρ.) πολτοποιημένη κολοκύθα,
  •    3/4 φλ.(100 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  •    1 φλ.(200 γρ.) ζάχαρη,
  •    1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
  •    1/2 κ.γλ. σόδα,
  •    1/2-1 κ.γλ. κανέλα,
  •    1/4 κ.γλ. μπαχάρι,
  •    1/4 κ.γλ. αλάτι,
  •    1/2 φλ. καρύδια τριμμένα,
  •    3 αυγά,
  •    1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια.
Γέμιση:
  •    250 γρ, τυρί φιλαδέλφεια,
  •    2 κ.σ. βιτάμ,
  •    1 φλ.(115 γρ.) άχνη,
  •    1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια,
  •    1/2 φλ. καρύδια ψιλοτριμμένα.

Οδηγίες : 

  1. Παντεσπάνι:   Στο μίξερ χτυπάμε κρόκους αυγών και ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, βανίλια, μπαχαρικά.    Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τη σόδα, χτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Σε καθαρό μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια ,περίπου 5 λεπτά σε παχιά μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίξερ.   Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
  3. Ντύνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα της κουζίνας μας, την λαδώνουμε ελαφρά (βοηθάει να αφαιρεθεί καλύτερα το παντεσπάνι) ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190ο για 10 λεπτά μόνο.
  4. Αφαιρούμε το παντεσπάνι προσεχτικά από τη λαδόκολλα βάζοντάς το σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη,τυλίγουμε αμέσως σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Γέμιση:   Χτυπάμε το τυρί, βιτάμ, βανίλια καλά, ρίχνουμε και την άχνη φτιάχνοντας γλάσο-κρέμα. Κρατάμε λίγο γλάσο για να καλύψουμε το ρολό μας.
  6. Ανοίγουμε το ρολό μας, βάζουμε γέμιση και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Τυλίγουμε πάλι σε ρολό, τώρα είναι πανεύκολο να τυλιχτεί, καλύπτουμε με το γλάσο που κρατήσαμε ή απλά πασπαλίζουμε με άχνη.

*Άλλαξα λίγο τη συνταγή πασπαλίζοντας καρύδια τριμμένα το παντεσπάνι. 
- Χτύπησα χωριστά τους κρόκους με τα ασπράδια για πιο αφράτο ρολό. 
- Κάλυψα το μισό με μερέντα που του πήγαινε πολύ! 
- Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι μαζί με τον πουρέ κολοκύθας.
*Η συνταγή εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου