Σελίδες

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ

Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα για έναν συγγραφέα είναι να πιάνει στα χέρια του επιτέλους το βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε, και να ανακαλύπτει ότι από τους διορθωτές του εκδοτικού οίκου έχει ξεφύγει ένα ορθογραφικό ή γραμματικό λάθος. Πόσο μάλλον, να βρίσκει… 260 τέτοια λάθη!
Αυτό συνέβη στη συγγραφέα Τέρι Μπρους, η οποία υποστηρίζει ότι το βιβλίο της Thereafter κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο EternalPress με 260 λάθη, τα οποία μάλιστα δεν έγιναν από την ίδια, αλλά από τους διορθωτές του οίκου.
«Η εκδοχή των εκδοτών μου με κάνει να μοιάζω με αγράμματο μπούφο», έγραψε στο ιστολόγιό της η συγγραφέας, που πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια και μάλιστα δικαιώθηκε, καθώς ο δικαστής, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση στο ιστολόγιο, συμφώνησε με την Μπρους ότι «η συνεχιζόμενη κυκλοφορία του Thereafter για έστω και μία ακόμα μέρα, ήταν υπερβολικά βλαπτική για την επαγγελματική μου φήμη ώστε να του επιτραπεί να συνεχίσει».
Τώρα, η Μπρους έχει και πάλι στα χέρια της τα δικαιώματα του βιβλίου της και, μετά από την περιπέτειά της, σκέφτεται αν θα συζητήσει με κάποιον άλλο εκδοτικό οίκο για να επανακυκλοφορήσει το βιβλίο της, ή αν θα τα κρατήσει η ίδια, ώστε να ελέγξει από μόνη της το πώς θα γίνει η έκδοσή του.

το διάβασα εδώ : http://www.diastixo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου