Συστατικά :
- 1 λάχανο μέτριο ζεματισμένο,
- 3/4 του κιλού κιμά,
- 3 μεγάλα καρότα,
- 100 γρ. κουκουνάρι,
- 1 1/2 κ.γλ. κύμινο
- αλατι, μαυροπιπερο , μπουκοβο
- 1 ματσακι μαϊντανό
- 1φ.τσαγιου ρύζι Καρολίνα
- Λάδι (αρκετο γιατι το λαχανο το θελει το λαδακι του)
- 2 ντομάτες ρεντισμενες, δηλαδη τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κ.σ. ντοματοπελτε
- 1 κ.γλ. ζαχαρη,
- 2 λεμόνια
Οδηγίες :
- Ετοιμάζουμε το ζεματισμενο λαχανο σε φυλλα της αρεσκιας μας (μικρα η μεγαλα).
- Καβουρντιζουμε το κρεμμυδι, ριχνουμε το κουκουναρι, σπαμε μεσα τον κιμα να καβουρντιστει κι αυτος, σβηνουμε με την ντοματα και προσθετουμε ολα τ αλλα υλικα μας.
- Αφηνουμε την γεμιση να ξεκουραστει και μετα τυλιγουμε τους ντολμαδες, τους αραδειαζουμε στο ταψι μας, αλατιζουμε αλλη μια φορα απο επανω, ριχνουμε λαδι, μπουκοβο και 1 νεροποτηρο ζεματιστο νερο.
- Σκεπαζουμε με λαχανοφυλλα (για να μην μας καουν στο ψησιμο και μετα τα αφαιρουμε και τα πεταμε). Ψηνουμε για 60 λεπτα, αμεσως ριχνουμε απο πανω το χυμο λεμονιων.
*Tους κάνουμε όσο πικάντικους θέλουμε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας μπούκοβο.
Η συνταγή και η φωτό από Bar Barbar
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου