Σελίδες

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ανάμικτη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, τραγανό προσούτο, φουντούκι και βινεγκρέτ ρόδι



ΥΛΙΚΑ


  • *Για τη σαλάτα
  • αλάτι
  • 400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
  • 6 γρ. εστραγκόν, φύλλο
  • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και....
    σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 15 γρ. τραγανό προσούτο
  • 100 γρ. ρόδι, σπόρους
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
  • 600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • *Για τη βινεγκρέτ ρόδι
    • αλάτι
    • 180 γρ. ελαιόλαδο
    • 180 γρ. ηλιέλαιο
    • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
    • 20 γρ. γρεναδίνη
    • 200 γρ. χυμό ρόδι
    • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    *Για τη σαλάτα
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια, το ρόδι και το εστραγκόν.
    Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.
    Για τη βινεγκρέτ ρόδι
    Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας.
    Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
    Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
    Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου