Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

...δεν πετάμε τίποτα....τα σκληρά κομμάτια του λάχανου (την καρδιά), που μας περίσσεψαν, τα κάνουμε....

...ένα ωραίο κριθαράκι με λάχανο.
Υλικά:
1 φλυτζάνι κριθαράκι
- λάχανο...όσο περίσσεψε ή....
περίπου 3-4 φλυτζάνια
κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- λίγο σέλερυ
- μαϊντανό
- 1 φλυτζάνι ντομάτα χυμό
- ελαιόλαδο
- 1 ξύλο κανέλας
- αλάτι, πιπέρι
- τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, πεκορίνο)
Τρόπος παρασκευής:
Σε αντικολλητική κατσαρόλα, σωτάρουμε όλα τα υλικά μας για 
5 λεπτά εκτός από το κριθαράκι και την ντομάτα
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και το νερό (ζεστό) ή ζωμό 
και ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει
- Μόλις χυλώσει και ψηθεί το φαγητό μας προσθέτουμε το τυρί και 
μια κουταλιά βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά
*από : boroume.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου