Υλικά!
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.),
χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού...
- 120 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 γρ. φουντούκια
Διαδικασία
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάλτε την κρέµα γάλακτος σε ένα µπολ για 10΄ στο ψυγείο.
Σε άλλο µπολ ρίξτε τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε τους
µε µίξερ χειρός µαζί µε τη ζάχαρη, µέχρι να ασπρίσουν
και να αφρατέψει το µείγµα.
Ρίξτε µέσα σταδιακά και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε άλλο µπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών µαζί µε το αλάτι
και χτυπήστε µε το µίξερ με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα
μέχρι να γίνουν µαρέγκα.
Προσθέστε τη µαρέγκα στο µείγµα µε τους κρόκους
και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.
Όταν οµογενοποιηθεί το µείγµα, στρώστε αντικολλητικό χαρτί
σε μια λαμαρίνα φούρνου, απλώστε το μείγμα με μια σπάτουλα
και ψήστε το για 12΄-15΄ στη µεσαία σχάρα.
Βάλτε την κρέµα γάλακτος σε ένα µπολ για 10΄ στο ψυγείο.
Σε άλλο µπολ ρίξτε τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε τους
µε µίξερ χειρός µαζί µε τη ζάχαρη, µέχρι να ασπρίσουν
και να αφρατέψει το µείγµα.
Ρίξτε µέσα σταδιακά και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε άλλο µπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών µαζί µε το αλάτι
και χτυπήστε µε το µίξερ με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα
μέχρι να γίνουν µαρέγκα.
Προσθέστε τη µαρέγκα στο µείγµα µε τους κρόκους
και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.
Όταν οµογενοποιηθεί το µείγµα, στρώστε αντικολλητικό χαρτί
σε μια λαμαρίνα φούρνου, απλώστε το μείγμα με μια σπάτουλα
και ψήστε το για 12΄-15΄ στη µεσαία σχάρα.
Βγάλτε από το φούρνο, αναποδογυρίστε το παντεσπάνι επάνω
σε ένα αντικολλητικό χαρτί και αφαιρέστε το χαρτί που βρίσκεται
από πάνω (αυτό µε το οποίο το ψήσατε).
Βάλτε στο μπολ του μίξερ την κρέµα γάλακτος, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη
και χτυπήστε µε το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα µέχρι
να έχετε μια παχύρρευστη κρέμα σαν γιαούρτι.
Προσθέστε τα 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού και ενσωματώστε
με γρήγορες κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι, απλώστε σε όλη την επιφάνεια
τη σοκολατένια σαντιγί και αρχίστε να τυλίγετε το ρολό µε τη βοήθεια
του αντικολλητικού χαρτιού (προσοχή, µην το τυλίξετε µαζί),
βάλτε το σε µια πιατέλα και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
σε ένα αντικολλητικό χαρτί και αφαιρέστε το χαρτί που βρίσκεται
από πάνω (αυτό µε το οποίο το ψήσατε).
Βάλτε στο μπολ του μίξερ την κρέµα γάλακτος, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη
και χτυπήστε µε το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα µέχρι
να έχετε μια παχύρρευστη κρέμα σαν γιαούρτι.
Προσθέστε τα 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού και ενσωματώστε
με γρήγορες κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι, απλώστε σε όλη την επιφάνεια
τη σοκολατένια σαντιγί και αρχίστε να τυλίγετε το ρολό µε τη βοήθεια
του αντικολλητικού χαρτιού (προσοχή, µην το τυλίξετε µαζί),
βάλτε το σε µια πιατέλα και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Όταν πρόκειται να σερβίρετε, αλείψτε την επιφάνειά του
µε την υπόλοιπη πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίστε
µε κοµµένα φουντούκια.
µε την υπόλοιπη πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίστε
µε κοµµένα φουντούκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου