Σελίδες

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

...με κολοκυθάκια, κοτόπουλο και πέστο μυρωδικών

Σφολιάτα με κολοκυθάκια, κοτόπουλο και πέστο μυρωδικών


Υλικά
-2 φύλλα σφολιάτας
-200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
-30 γρ. κουκουνάρι...

-30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-30 γρ. σπανάκι
-30 γρ. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-40 γρ. δυόσμο, θυμάρι, μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-200 γρ. τυρί κατσικίσιο
-1 αβγό χτυπημένο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση

*Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο 
σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά. 
*Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό 
και αμέσως μετά ρίχνουμε το κουκουνάρι. 
*Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ 
μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. 
Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο τη σφολιάτα 
(*που πρέπει να είναι κρύα), την αλείφουμε με το πέστο κολοκυθιού 
και μυρωδικών και απλώνουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί 
σπασμένο με τα χέρια μας. 
*Τυλίγουμε σε ρολό. 
Κόβουμε κάθε ρολό σε 6 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα, 
με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω. 
*Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου