Σελίδες

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σφακιανόπιτα με ξινομυζήθρα

Σφακιανόπιτα με ξινομυζήθρα
Υλικά
-500 γρ. αλεύρι
-1 σφηνάκι ρακή
-400 γρ. ξινομυζήθρα....

-1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-1 αβγό
-1 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση

*Ετοιμάζουμε τη ζύμη ζυμώνοντας το αλεύρι με το νερό, το λάδι, 
το αλάτι, το αβγό και τη ρακή για 10 λεπτά περίπου και την αφήνουμε 
να ξεκουραστεί για μία ώρα. 
*Στραγγίζουμε την ξινομυζήθρα πάνω σε χαρτί κουζίνας και μετά 
πλάθουμε με αυτήν 10 μπαλάκια. 
*Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα 
στη χούφτα μας σαν χοντρό φύλλο. 
Βάζουμε στο κέντρο τους από 1 μπαλάκι ξινομυζήθρας και τα κλείνουμε 
προσεκτικά με τη ζύμη. 
Τα πιέζουμε να πλατύνουν λίγο και μετά τα ανοίγουμε σε πιτάκια ανάμεσα 
σε 2 αλευρωμένες λαδόκολες. 
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και τηγανίζουμε κάθε πιτούλα 
μέχρι να ροδίσει, γυρνώντας την αρκετές φορές. 

*Σερβίρουμε με μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου