
*Ετοιμάζουμε τη ζύμη ζυμώνοντας το αλεύρι με το νερό, το λάδι,
το αλάτι, το αβγό και τη ρακή για 10 λεπτά περίπου και την αφήνουμε
να ξεκουραστεί για μία ώρα.
*Στραγγίζουμε την ξινομυζήθρα πάνω σε χαρτί κουζίνας και μετά
πλάθουμε με αυτήν 10 μπαλάκια.
*Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα
στη χούφτα μας σαν χοντρό φύλλο.
Βάζουμε στο κέντρο τους από 1 μπαλάκι ξινομυζήθρας και τα κλείνουμε
προσεκτικά με τη ζύμη.
Τα πιέζουμε να πλατύνουν λίγο και μετά τα ανοίγουμε σε πιτάκια ανάμεσα
σε 2 αλευρωμένες λαδόκολες.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και τηγανίζουμε κάθε πιτούλα
μέχρι να ροδίσει, γυρνώντας την αρκετές φορές.
*Σερβίρουμε με μέλι.
το αλάτι, το αβγό και τη ρακή για 10 λεπτά περίπου και την αφήνουμε
να ξεκουραστεί για μία ώρα.
*Στραγγίζουμε την ξινομυζήθρα πάνω σε χαρτί κουζίνας και μετά
πλάθουμε με αυτήν 10 μπαλάκια.
*Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα
στη χούφτα μας σαν χοντρό φύλλο.
Βάζουμε στο κέντρο τους από 1 μπαλάκι ξινομυζήθρας και τα κλείνουμε
προσεκτικά με τη ζύμη.
Τα πιέζουμε να πλατύνουν λίγο και μετά τα ανοίγουμε σε πιτάκια ανάμεσα
σε 2 αλευρωμένες λαδόκολες.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και τηγανίζουμε κάθε πιτούλα
μέχρι να ροδίσει, γυρνώντας την αρκετές φορές.
*Σερβίρουμε με μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου