Σελίδες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τσοκίνιος α αλγκάβρια....*Πορτογαλία

Τσοκίνιος α αλγκάβρια

Υλικά
-800-1000 γρ. σουπιά γόνο ή μεγαλύτερη, 
κομμένη σε λωρίδες...

-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 κλαράκι κόλιαντρο φρέσκο
-1 δαφνόφυλλο
-1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
-1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
-αλάτι
Eκτέλεση
- Καθαρίζουμε τη σουπιά, την ξεπλένουμε και τη στεγνώνουμε καλά. 

- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο. 
Σχεδόν αμέσως προσθέτουμε και τη σουπιά μαζί με τη δάφνη 
και την αφήνουμε να τηγανιστεί για 4 λεπτά. 
Ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά και το κλαράκι κόλιαντρου. 
Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 5 επιπλέον λεπτά και βγάζουμε 
το τηγάνι από τη φωτιά. 

*Αλατίζουμε καλά το περιεχόμενο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, 
ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 

*Στην Νότια Πορτογαλία, η τηγανητή σουπιά 
σερβίρεται συνήθως με πατατοσαλάτα.

thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου