
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί
για να στραγγίξει το λάδι τους.
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα.
- Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες, στύβουμε το ψωμί, τα ανακατεύουμε
σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια)
και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Κόβουμε το μείγμα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν.
Αναμειγνύουμε σιγά σιγά τα ασπράδια με το υπόλοιπο μείγμα
χρησιμοποιώντας πλαστική σπάτουλα
- Μεταφέρουμε το σύνολο σε βουτυρωμένο ταψί
και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 200°C για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί
για να στραγγίξει το λάδι τους.
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα.
- Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες, στύβουμε το ψωμί, τα ανακατεύουμε
σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια)
και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Κόβουμε το μείγμα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν.
Αναμειγνύουμε σιγά σιγά τα ασπράδια με το υπόλοιπο μείγμα
χρησιμοποιώντας πλαστική σπάτουλα
- Μεταφέρουμε το σύνολο σε βουτυρωμένο ταψί
και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 200°C για 20 λεπτά.
thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου