Σελίδες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Gateau μελιτζάνας...*Νότιας Γαλλίας

Gateau μελιτζάνας

Υλικά
-6 μελιτζάνες τσακώνικες
-2 φέτες ψωμί χοντρές...

-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-2 φλιτζάνια γάλα
-3 κρόκοι + 3 ασπράδια αβγού
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-½ φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο
-6 φιλετάκια αντζούγιας σε ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά. 
Στη συνέχεια, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί 
για να στραγγίξει το λάδι τους. 

- Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. 
- Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες, στύβουμε το ψωμί, τα ανακατεύουμε 
σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια) 
και αλατοπιπερώνουμε καλά. 

- Κόβουμε το μείγμα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. 
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν. 
Αναμειγνύουμε σιγά σιγά τα ασπράδια με το υπόλοιπο μείγμα 
χρησιμοποιώντας πλαστική σπάτουλα 

- Μεταφέρουμε το σύνολο σε βουτυρωμένο ταψί 
και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 
στους 200°C για 20 λεπτά.

thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου