Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Utrecht..Ολλανδίας..φυτά και λουλούδια δώρα στις μέλισσες

utrecht transforms over 300 bus stops into green-roofed bee stops
The Netherlands is home to 358 different bee species but more than half of them are already endangered and have been placed on the Dutch Red List of threatened species. In response to the growing problem, officials in Utrecht, the country’s fourth-largest city, are investing in urban beekeeping in a rather ingenious way.
Οι στέγες σε εκατοντάδες στάσεις λεωφορείων στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, έχουν καλυφθεί στα φυτά ως δώρο προς τις πολύτιμες για τη τη 
ζωή του πλανήτη, μέλισσες. 316 στάσεις λεωφορείων γέμισαν με πρασινάδες.
Πλέον όχι μόνο υποστηρίζουν τα πολύτιμα έντομα, αλλά βοηθούν επίσης στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, αποθηκεύοντας παράλληλα και βρόχινο νερό.
Τα «καταφύγια» αυτά που έχουν δημιουργηθεί δεν στηρίζουν μόνο την βιοποικιλότητα της πόλης, όπως τις μέλισσες και τους μπάμπουρες, αλλά επίσης αιχμαλωτίζουν την σκόνη και αποθηκεύουν το νερό της βροχής.
Στην Ολλανδία υπάρχουν 358 είδη μελισσών. Δυστυχώς πάνω από το 56% αυτών βρίσκονται υπό εξαφάνιση.


Οι στάσεις λεωφορείων στην Ολλανδία είναι τελείως οικολογικές
Το σύστημα των στάσεων αυτών αποτελεί οικολογικό πρότυπο απ’ άκρη σ’ άκρη. Διαθέτουν φώτα LED και παγκάκια από μπαμπού. Τις φροντίζουν εργάτες που κινούνται με ηλεκτρικά οχήματα.
Σκοπός είναι να δημιουργηθούν 55 νέες ηλεκτρικές στάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των λεωφορείων σύντομα θα είναι αιολική. Θα προέρχεται κατευθείαν από τους ολλανδικούς ανεμόμυλους.
Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα που έχει εισάγει η Ουτρέχτη σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα της ατμόσφαιράς της. Η πόλη έχει στόχο να βγάλει στην κυκλοφορία 55 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά μέσα μεταφοράς μέχρι το 2028.

utrecht transforms over 300 bus stops into green-roofed bee stops
Ο ηλεκτρισμός που χρησιμοποιούταν για να δώσει ενέργεια στα λεωφορεία θα προέρχεται κατευθείαν από τους Ολλανδικούς ανεμόμυλους.
Οι στάσεις ΜΜΜ της Ουτρέχτης είναι μόνο ένα λιθαράκι μιας ευρείας οικολογικής νοοτροπίας. Άλλωστε η πόλη επιτρέπει στους κατοίκους να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση ώστε να μετατρέψουν τις στέγες των σπιτιών τους σε φιλικές προς το περιβάλλον, «πράσινες» οάσεις


https://www.lonelyplanet.com/news/2019/07/22/utrecht-bee-stops/
https://www.enimerotiko.gr/plus/perivallon/staseis-leoforeion-stin-ollandia-gemisan-me-fyta-kai-loyloydia-os-dora-stis-melisses/?fbclid=IwAR2kpbbpe_m2yf8B2C4o2NgTZL_HXt_Gncu6keB-56eTX1o8HBt-ltttN_Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου