Σελίδες

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

The dream of planting a forest in Brazil..

-
The dream of planting a forest in Brazil 
gave birth to the Instituto Terra.
-
Ο Salgado είναι ένας διάσημος φωτογράφος, που έχει κερδίσει πολλά σημαντικό βραβεία στο φωτορεπορτάζ και έχει δημοσιεύσει αμέτρητα βιβλία...στη δεκαετία του ’90, εξαντλήθηκε σωματικά και συναισθηματικά, αφού κατέγραψε τη φρικτή βαρβαρότητα της γενοκτονίας της Ρουάντα, επέστρεψε στην πατρίδα του στη Βραζιλία, η οποία κάποτε ήταν καλυμμένη από πλούσια τροπικά δάση.
 Ήταν συγκλονισμένος που η χώρα του καταστρεφόταν και διαπίστωνε όλο και περισσοτερο ότι πολλές περιοχές ήταν τόσο άγονες και στερημένες από άγρια ​​ζώα. Αλλά η σύζυγός του Λέλια πίστευε ότι θα μπορούσε να αποκατασταθεί η παλιά δόξα της γης με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προσπάθεια.
"Η γη ήταν τόσο άρρωστη, όλα είχαν καταστράφει", δήλωσε ο Salgado στην 
The Guardian το 2015. "Μόνο περίπου το 0,5% της γης ήταν καλυμμένο από δέντρα. Στη συνέχεια η γυναίκα μου είχε μια υπέροχη ιδέα να αναδημιουργήσουμε το δάσος. Και όταν αρχίσαμε να το κάνουμε αυτό, τότε 
όλα τα έντομα και τα πουλιά και τα ψάρια επέστρεψαν χάρη στην αναγέννηση των δέντρων"
Foto: Ricardo Beliel
Μαζί, ο Sebastião και η Lélia ίδρυσαν το Instituto Terra , μια μικρή οργάνωση που από το 2005 μέχρι σημερα έχει φυτεύσει 4 εκατομμύρια φυτά και έχει φέρει το δάσος πίσω από την ανυπαρξία . "Ίσως έχουμε μια λύση", δήλωσε ο Σαλγκάδο. "Υπάρχει μια ενιαία οντότητα που μπορεί να μετατρέψει το CO2 σε οξυγόνο, το οποίο είναι το δέντρο. Πρέπει να επανα δημιουργήσουμε τα δάση. Χρειάζεται το κάθε δάσος να έχει ενδημικά δέντρα και πρέπει να συγκεντρώνονται απο σπόρους της ίδιας περιοχής αλλιώς τα ζώα δεν θα ξανα επιστρέψουν"
Αφού λοιπόν έδωσαν μεγάλη προσοχή για να διασφαλίσου ότι τα φυτευμένα δένδρα θα ειναι πάντα γηγενή, η περιοχή γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Η άγρια ​​φύση επέστρεψε και παντου υπάρχει το κελάϊδισμα των πτηνών.

-
Συνολικά, έχουν επιστραφεί περίπου 172 είδη πτηνών, καθώς και 33 είδη θηλαστικών, 293 είδη φυτών, 15 είδη ερπετών και 15 είδη αμφιβίων, ένα ολόκληρο οικοσύστημα ξανακτισμένο από το μηδέν.

This project is the result of an ambitious initiative taken in the late 1990s by Lélia Deluiz Wanick Salgado and Sebastião Salgado. Confronting environmental devastation in and around a former cattle ranch bought from Sebastião Salgado’s family near the town of Aimorés, in Brazil’s state of Minas Gerais, they decided to return the property to its natural state of subtropical rainforest. They recruited partners, raised funds and, in April 1998, they founded the Instituto Terra, an environmental organization dedicated to the sustainable development of the Valley of the River Doce..[...]
http://www.institutoterra.org/eng/conteudosLinks.php?id=22&tl=QWJvdXQgdXM=&sb=NQ==
https://www.newsone.gr/paraxena/fytefsan-2-ekatommyria-dentra-se-20-chronia-ke-metamorfosan-tin-xeri-gi-se-epigio-paradiso/?fbclid=IwAR0T_ltvkrVt2ZSCI-EETmOKiqMLK2fgY8cOkI9U-oVBH8UBjTZ-VevHaUI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου